MENÜ
04 Haziran 2026 Perşembe
DOLAR 45,9842 ▲ %0,02
EURO 53,4907 ▲ %0,20
ALTIN 6.559,02 ▲ %0,07

Marmaris’te Dehşet: 110 Yolculu Tekne Battı!

Muğla’nın dünyaca ünlü turizm merkezi Marmaris’te, yerli ve yabancı turistleri taşıyan bir tur teknesinde meydana gelen teknik arıza büyük bir paniğe neden oldu. Cennet Adası mevkii Akvaryum Koyu yakınlarında seyir halinde olan teknede ansızın başlayan sorun, kısa sürede tehlikeli bir boyuta ulaştı. Mürettebatın durumu erkenden fark etmesi ve soğukkanlı bir şekilde karaya yönelmesi, olası bir facianın önüne geçen en önemli adım oldu. Teknede bulunan 110 yolcu, deniz ortasında büyük bir korku yaşarken, bölgedeki diğer deniz araçlarının hızla yardıma koşmasıyla kurtarıldı.

Saniyelerle Yarış: Yolcular Nasıl Tahliye Edildi?

Olayın hemen ardından tur teknesinin kaptanı ve personeli, acil durum protokollerini uygulayarak yolcuları sakinleştirmeye çalıştı. Durumun bildirilmesi üzerine çevre koyda bulunan diğer tur tekneleri ve Sahil Güvenlik ekipleri hızla bölgeye sevk edildi. 110 yolcu, aynı firmaya ait başka bir tekneye ve yardıma gelen diğer deniz taşıtlarına güvenli bir şekilde aktarıldı. Saniyelerle yarışılan tahliye anlarında herhangi bir panik dalgasının büyümemesi, can kaybı yaşanmasını engelledi. Yolcuların tamamen tahliye edilmesinin ardından, arıza yapan lüks tur teknesi sulara gömülerek gözlerden kayboldu.

Deniz Güvenliği ve Alınması Gereken Önlemler

Yaşanan bu kaza, özellikle yaz sezonunun açılmasıyla birlikte tur teknelerindeki güvenlik standartlarını tekrar gündeme getirdi. Uzmanlar, her gün yüzlerce turistin taşındığı bu tür araçlarda mekanik ve elektriksel kontrollerin aksatılmadan yapılması gerektiğine dikkat çekiyor. Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya da olay yerine giderek bizzat incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı. Olayla ilgili geniş çaplı idari ve adli soruşturma başlatılırken, batma nedeninin tam olarak belirlenmesi amacıyla bilirkişi raporu hazırlanacağı öğrenildi. Deniz ortasında can pazarından kurtulan turistler ise tahliye edildikten sonra limana ulaştırılarak sağlık kontrolünden geçirildi.

Kaynak: Hürriyet

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir