Marmara’daki Dev Duruşmalarda Savunmalar Alınıyor
İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin fiziki kapasitesinin yetersiz kalması sebebiyle Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu yerleşkesinin karşısındaki yeni salonda görülen A.İ.A. organize suç örgütü davasına devam ediliyor. Toplamda 3’ü belediye başkanı olmak üzere 7 tutuklu ve 200 tutuksuz sanığın yargılandığı davada, sanıkların esasa dair mütalaaya karşı beyanları dinleniyor.
Önceki Celselerde Tahliye Edilen İsimler
Soruşturma kapsamında daha önceki oturumlarda önemli tahliye kararları verilmişti. Aralarında Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Z.K., BELTAŞ Başkanı Ö.G., Esenyurt Belediye Destek Hizmetleri Müdürü A.A., İSFALT Genel Müdür Yardımcıları M.K. ve S.H., Esenyurt Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü M.Ş., belediye personeli M.Y. ile İSFALT Satın Alma Müdürü R.U.’nun da bulunduğu çok sayıda kişi serbest bırakılmıştı. Ayrıca Ceyhan Belediye Başkanı K.A., eski Beşiktaş Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürü G.E.A., Beşiktaş Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürü F.T., Beşiktaş Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Ç.A., eğitmen G.O. ile birlikte A.F.B., C.A.A., İ.K., İ.H.Ç., M.A., M.Ç., M.K., O.A., A.R.Y., B.K., K.G.Y., R.A. ve B.S. hakkında da mahkeme heyetince tahliye kararı verilmişti.
İkinci Duruşmada Tutukluluğun Devamı Talebi
Diğer yandan, görevden uzaklaştırılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı E.İ. ile N.Ö., H.G. ve M.Y.’nin yargılandığı davanın ikinci duruşması İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yine Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu karşısındaki salonda gerçekleştiriliyor. Sanıklar hakkında “siyasal casusluk” suçlamasıyla 15 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.
Duruşmada ara mütalaasını sunan cumhuriyet savcısı, askeri ve siyasal casusluk iddialarına ilişkin dosyada somut delillerin bulunduğunu belirterek, tüm sanıkların tutukluluk hallerinin devam etmesini talep etti.
Kaynak: Hürriyet






