İzmir’de işe gitmek için evinden çıktığı sırada uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Sinan Ümit cinayetiyle ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı. İzmir Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonlar sonucunda gözaltına alınan 16 şüphelinin tamamı tutuklandı.
Suç Örgütü Bağlantısı Tespit Edildi
Polis ekipleri, saldırının Yunanistan’da tutuklu bulunan bir örgüt liderinin talimatıyla gerçekleştirildiğini belirledi. Aydın’daki bir çiftliğe düzenlenen ilk operasyonda 4 şüpheli yakalanırken, soruşturmanın genişletilmesiyle faillere yardım ve yataklık eden 12 kişi daha gözaltına alındı.
Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 2 adet pompalı tüfek ele geçirildi. Adliyeye sevk edilen 16 kişilik grup, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Emniyet yetkilileri, olayla bağlantılı tüm şüphelilerin yakalandığını ve dosyada firari zanlı kalmadığını açıkladı.






