Erhan Karaal Operasyonla Kurtarıldı
İstanbul Maltepe’de evinin önünden kendilerini polis olarak tanıtan şahıslarca kaçırılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Erhan Karaal’ı, Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri düzenledikleri operasyonla kurtardı. Olayla ilgili adliyeye sevk edilen 12 şüpheliden 6’sı mahkemece tutuklandı.
Zanlılar 500 Kilo Altın İstedi
Hastanede tedavisi devam eden Erhan Karaal, polise verdiği ifadesinde kaçırılma anını ve maruz kaldığı işkenceyi detaylarıyla anlattı. Kayınvalidesinin evinden döndüğü sırada önünü kesen kişilerin “Seni Vatan Emniyet’e götüreceğiz” diyerek kendisini zorla araca bindirdiğini belirten Karaal, zanlıların araç içinde başını aşağı bastırarak etrafı görmesini engellediğini kaydetti. Yolculuk sırasında iki kez Avrasya Tüneli’nden geçtiklerini teypteki sesli anonslardan anladığını dile getiren Karaal, sarnıç benzeri bir yere götürüldüğünü söyledi.
Karaal ifadesinde, zanlıların kendisini eski İBB Müdürü Serdal Taşkın ve Ekrem İmamoğlu’nun kasası olmakla suçladığını belirterek, “Beni sopalarla döverek Serdal Taşkın’ın Erzincan’da sakladığı 500 kilo altını teslim etmemi istediler. Bu paranın bende olmadığını söyleyip çocuklarım için biriktirdiğim 2-3 milyon lirayı vermeyi teklif ettim ancak işkenceye devam ettiler” dedi. Karaal, daha sonra götürüldüğü lağım benzeri bir yerde elleri ve gözleri bağlı şekilde tırnaklarının çekildiğini, demir çubuklar ve sopalarla darbedildiğini aktardı.
Saldırı Talimatı Yurt Dışından
Karaal’ın tutulduğu adreste tabancayla nöbet tutarken yakalanan zanlılardan İ.A., Balıkesir’den çağrıldığını ifade etti. İ.A., “Bungalov evde kaldıktan sonra gelen talimat üzerine yanıma yemek ve su alarak mağdurun tutulduğu adrese geçtim. Nöbet tuttuğum sırada polis ekipleri gelerek beni yakaladı” beyanında bulundu. Emniyet güçlerinin yürüttüğü teknik takip, şüphelilerin kaçırma eylemi talimatını yurt dışından aldıklarını ortaya çıkardı.
6 Şüpheli Cezaevine Gönderildi
Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü’ndeki sorgularının ardından Anadolu Adliyesi’ne sevk edilen 12 şüpheliden 6’sı Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 6 şüpheli hakkında ise adli kontrol kararı verildi. Polis ekipleri, olayla bağlantılı diğer firari şüphelilerin yakalanması için operasyonları sürdürüyor.
Kaynak: Hürriyet






