MENÜ
04 Haziran 2026 Perşembe
DOLAR 45,9873 ▲ %0,02
EURO 53,5303 ▲ %0,27
ALTIN 6.599,81 ▲ %0,70

Hasbi Dede Davasında Yeni Gelişme: Karar Ertelendi

Giresun’un Görele ilçesinde Türkiye gündemine oturan ve eski belediye başkanı Hasbi Dede’nin yargılandığı cinsel taciz davasında kritik bir aşama daha geride kaldı. Lise öğrencisi Tuana Elif Torun’un şikayetiyle başlayan hukuki süreçte, mağdur genç kızın geçtiğimiz ay trafik kazasında hayatını kaybetmesi davanın seyrini daha da dramatik bir hale getirdi. Toplumun her kesimi tarafından yakından takip edilen davanın ikinci duruşması Görele 1’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Olaylar, Hasbi Dede’nin 16 yaşındaki Tuana Elif Torun’a sosyal medya üzerinden gönderdiği mesajların savcılığa intikal etmesiyle başlamıştı. ‘Çocuğa karşı elektronik haberleşme araçlarının sağladığı kolaylıktan faydalanmak suretiyle cinsel taciz’ suçlamasıyla bir süre tutuklu kalan Dede, İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılmıştı. İlk duruşmada adli kontrol şartıyla serbest kalan eski başkanın yargılanmasına tutuksuz olarak devam ediliyor.

Duruşmada 8 Tanık Dinlendi: Karar Ertelendi

Görele’deki duruşmaya, sanık Hasbi Dede ve vefat eden Tuana’nın ailesi katılmazken, taraf avukatları ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı temsilcileri salonda hazır bulundu. Mahkeme heyeti, davanın aydınlatılması adına önemli isimleri kürsüye çağırdı. Aralarında Hasbi Dede’nin eşinin de bulunduğu toplam 8 tanık, olayla ilgili bildiklerini mahkeme heyetine aktardı. Tanık ifadeleri, davanın geleceği açısından kritik bir veri seti oluşturdu.

Duruşma esnasında mağdur avukatları, dinlenen tanık beyanlarına karşı kapsamlı bir savunma hazırlamak üzere mahkemeden ek süre talep etti. Mahkeme heyeti bu talebi yerinde bularak, hem mağdur vekillerine beyanda bulunmaları hem de Cumhuriyet savcısının esas hakkındaki mütalaasını hazırlaması için süreci ileri bir tarihe öteledi. Bu durum, davanın karar aşamasına yaklaştığının sinyalini verdi.

Mahkeme, Hasbi Dede hakkındaki mevcut adli kontrol tedbirlerinin ve yurt dışına çıkış yasağının devam etmesine karar vererek duruşmayı 30 Nisan tarihine erteledi. Genç yaşta hayatını kaybeden Tuana Elif Torun’un davasında adaletin nasıl tecelli edeceği, bölge halkı ve kamuoyu tarafından merakla bekleniyor. Özellikle 30 Nisan’daki celsede savcının sunacağı mütalaa, davanın sonucuna dair en büyük ipucu olacak.

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir