Fethiye’deki Saldırının Arkasındaki Soru İşaretleri
Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’ya yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırı, arkasındaki organize ağ ve uyuşturucu bağlantılarıyla derin bir boyut kazanıyor. Yerel yönetim organlarının ve seçilmiş isimlerin güvenliği meselesini bir kez daha tartışmaya açan bu olay, sadece adli bir vaka olmanın ötesinde, organize suç yapılarının yerel siyasete yönelik cüretkar adımlarını da gözler önüne seriyor.
Saldırının detayları, olayın basit bir anlık parlama veya tesadüf olmadığını net bir şekilde ortaya koyuyor. Başkan Karaca’nın eşi Çiğdem Karaca’nın emniyette verdiği ifadeler, şüphelinin günler öncesinden bölgede fiziki takip yaptığını gösterdi. Kapüşonlu ve maskeli bir şekilde belediye başkanının evinin çevresinde tur atan zanlının, fark edilmesi üzerine paniğe kapılarak silahına sarılması, yerel yönetim temsilcilerinin güvenlik protokollerini yeniden gündeme getirdi.
Keşif Süreci ve Maskeli Şüphelinin İzleri
Emniyet güçlerinin titiz çalışması, tetiği çeken ismin 20 Mayıs’ta Fethiye’ye otobüsle gelen E.T.Ç. isimli bir çocuk olduğunu ortaya çıkardı. Yasalar karşısında “suça sürüklenen çocuk” statüsündeki birinin tetikçi olarak kullanılması, organize suç şebekelerinin ceza indirimlerinden yararlanma stratejilerini akıllara getiriyor. Saldırı sonrası izini kaybettirmek için taksiyle Bodrum’a kaçan zanlının arkasındaki lojistik destek de emniyetin koordineli çalışmasıyla gecikmeden deşifre edildi.
Bodrum’daki Güvenli Evde Uyuşturucu Detayı
Polis ekiplerinin Bodrum ve Milas ilçelerinde gerçekleştirdiği eş zamanlı operasyonlar, olayın boyutunu farklı bir noktaya taşıdı. Zanlıların saklandığı hücre evinde yapılan aramalarda 700 gram skunk adı verilen uyuşturucu madde ve hassas terazi ele geçirildi. Skunk gibi güçlü uyuşturucu maddelerin zanlıların sığınağında bulunması, saldırının arka planında yerel rant ilişkileri mi yoksa daha geniş çaplı bir uyuşturucu ağının gözdağı verme çabası mı olduğu sorusunu doğuruyor. Soruşturma birimleri şimdi bu iki ihtimal arasındaki bağları çözmeye odaklanmış durumda.
Adliyeye Sevk Edilen Şüpheliler
Olayla ilgili olarak taksi ücretini ödeyen kişiden, kaçışa yardım edenlere kadar geniş bir şüpheli ağı tespit edildi. Gözaltına alınan toplam 6 zanlı, emniyetteki sorgularının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Yargı sürecinin, Fethiye’deki bu karanlık saldırının tüm detaylarını ve varsa azmettiricilerini ortaya çıkarması bekleniyor.
Kaynak: Hürriyet






