MENÜ
13 Haziran 2026 Cumartesi
DOLAR 46,2874 ▲ %0,15
EURO 53,6017 ▼ %0,16
ALTIN 6.277,08 ▲ %0,31

Dokununca Anladı! Pazarda Sahte Para Tuzağı

Esnafın Dikkati Büyük Oyunu Bozdu

Antalya’nın turistik noktalarından biri olan Belek Mahallesi’ndeki semt pazarında hareketli dakikalar yaşandı. Tezgahları tek tek gezerek alışveriş yapan bir şüphelinin oyunu, dikkatli bir esnafın hassasiyeti sayesinde bozuldu. Alışveriş telaşının en yoğun olduğu saatleri seçen dolandırıcı, pazar esnafına sahte döviz yutturmaya çalışırken suçüstü yakalandı.

Kağıdın Sertliği Ele Verdi

Olay, pazarda tezgah açan Hüsnü Dariga isimli esnafın aldığı paranın dokusundan şüphelenmesiyle başladı. Yabancı para birimlerinin piyasada yoğun kullanıldığı bölgede, eline geçen dövizin normalden çok daha sert olduğunu fark eden Dariga, durumu hemen diğer esnaf arkadaşlarıyla paylaştı. Yapılan hızlı incelemede paranın sahte olduğu anlaşılınca vakit kaybetmeden emniyet güçlerine haber verildi.

Sabahın ilk ışıklarıyla tezgahlarını kurduklarını belirten esnaf Hüsnü Dariga, yaşadıkları şoku şu sözlerle aktardı: “Pazarımızda ilk defa böyle bir durumla karşılaştık. Burada herkes akşama kadar ayakta, alın teri döküyor, evine ekmek götürmeye çalışıyor. Bizim hakkımızı kimsenin bu şekilde yemeye hakkı yok. Parayı elime aldığımda hissettiğim o tuhaflık olmasa belki de gün boyu kazandığımız tüm emek heba olacaktı.”

Üzerinden Gram Altınlar Çıktı

İhbar üzerine pazar yerine saniyeler içinde ulaşan polis ekipleri, esnaf tarafından durdurulan 25 yaşındaki şüpheli O.S.’yi kıskıvrak yakaladı. Şüphelinin üzerinde ve üzerinde taşıdığı çantalarda yapılan detaylı aramalarda, çok sayıda sahte dövizin yanı sıra piyasaya sürülmek üzere hazırlandığı değerlendirilen gram altınlar ele geçirildi. Ele geçirilen sahte altın ve paralara el konulurken, şüpheli sorgulanmak üzere Belek Polis Merkezi’ne götürüldü.

Küçük Esnafı Hedef Alıyorlar

Uzmanlar, özellikle döviz sirkülasyonunun yoğun olduğu turistik bölgelerdeki semt pazarlarının dolandırıcıların ilk hedefi haline geldiğine dikkat çekiyor. Kalabalık ve alışveriş yoğunluğu sırasında para sayma makinelerinin bulunmamasını fırsat bilen zanlılar, bu yöntemle gerçek parayı üstü olarak geri alıp haksız kazanç elde etmeye çalışıyor. Emniyet yetkilileri, benzer durumlarla karşılaşan esnafların ve vatandaşların paranın üzerindeki güvenlik şeritlerini, kağıt kalitesini ve kabartmaları mutlaka kontrol etmesi gerektiği konusunda uyarılarda bulunuyor.

Kaynak: Hürriyet

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir