Mahkeme tarafından verilen mutlak butlan hükmünün ardından Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığı koltuğuna yeniden oturan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Genel Sekreterlik makamına getirdiği Rıfat Turuntay Nalbantoğlu, il başkanlıklarındaki görevden alma süreçlerinin devam edeceğini duyurdu. Nalbantoğlu, partisine gerçek anlamda sahip çıkan ve mevcut sorunları doğru analiz edebilen kadrolarla il yönetimlerinin yeniden yapılandırılması çalışmalarının hız kesmeden süreceğini ifade etti.
Beraberindeki milletvekili heyetiyle birlikte CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü’yü makamında ziyaret eden Nalbantoğlu, burada gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Partinin tarihi boyunca sıradışı süreçlerden ve çeşitli badirelerden geçtiğini anımsatan Nalbantoğlu, CHP’nin geçmişte olduğu gibi bu zorlu dönemi de aşarak 103 yıllık birikimini gelecek nesillere ve yeni yüzyıllara taşıyacağını vurguladı.
Teşkilatlarda “Arınma ve Temizlenme” Mesajı
CHP’deki mevcut idari yapının bir dönem daha bu şekilde ilerleyeceğini kaydeden Nalbantoğlu, bu durumun Genel Başkan tarafından belirlenen bir program, iddia ve vizyonun hayata geçirilmesi olduğunu söyledi. Teşkilatlarda bir arınma ve temizlenme sürecinin başladığını dile getiren Genel Sekreter, bu hedefin somut adımlarla destekleneceğini belirtti.
Partinin sorunlarını doğru analiz eden kadrolarla il yönetimlerini kurma kararlılığından geri adım atmayacaklarını söyleyen Nalbantoğlu, İzmir’in bu süreçteki stratejik rolüne dikkat çekerek, kentin partinin lokomotifi konumunda olduğunu ve burada elde edilecek neticelerin tüm Türkiye için emsal teşkil edeceğini dile getirdi.
Eski İl Başkanı Çağatay Güç Hakkında Sert Sözler
Görevden el çektirilen eski CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç ile geçmişte yalnızca Aliağa’daki adaylık sürecinde karşılaştığını ve onun dışında yüz yüze gelmediğini belirten Nalbantoğlu, eski başkanın siyasi geleceği adına üzüntü duyduğunu ifade etti. Siyasetin sabır, birikim ve uzun soluklu bir vizyon gerektirdiğine işaret eden Nalbantoğlu, geçmişteki seçim süreçlerine yönelik iddialarda bulundu.
Adaylık süreçlerinde yaşanan baskıları ve adaylıktan çekilme olaylarını hatırlatarak, haksız unvan kazanımlarına geçit verilmeyeceğini savundu. CHP’nin köklü gelenekleriyle bu tür yöntemlere teslim olmayacak bir siyasi hareket olduğunu sözlerine ekledi.
İzmir’deki temasları sırasında Rıfat Turuntay Nalbantoğlu’na, Kemal Kılıçdaroğlu tarafından görevlendirilen CHP Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Mahir Polat, Genel Başkan Yardımcısı Devrim Barış Çelik, İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç ve beraberindeki partililer eşlik etti.
Kaynak: T24






