Bitlis’in Adilcevaz ilçesine bağlı Akçıra köyü Gölbaşı mezrasında gerçekleşen sıra dışı bir doğum, bölge sakinlerini şaşırttı. Hayvancılıkla uğraşan Çavuş Aşa’ya ait gebe koyunun zorlu geçen doğumu sonucunda, fiziksel anomalileri olan bir yavru dünyaya geldi.
Arka Ayakları Olmayan Yavru Ölü Doğdu
Doğuma yardım eden Necdet Kırık, ölü doğan kuzunun alışılmışın dışında bir vücut yapısına sahip olduğunu belirtti. Yavrunun arka bacaklarının bulunmadığını ve yüz hatlarının panda yavrusunu andırdığını ifade eden Kırık, uzun yıllardır hayvancılık yapmasına rağmen ilk kez böyle bir vaka ile karşılaştığını dile getirdi.
Uzmanlardan Doğumsal Anomali Uyarısı
Görüntüleri inceleyen Veteriner Hekim Rehber Altıntaş, olayı çoklu doğumsal anomali olarak tanımladı. Bu tür gelişim bozukluklarının nedenlerine değinen Altıntaş, genetik faktörler, gebelik döneminde geçirilen enfeksiyonlar, beslenme yetersizliği veya toksik maddelere maruz kalınmasının bu sonucu doğurabileceğini vurguladı.
Hekimler, benzer vakaların önlenmesi için sürü sahiplerinin düzenli veteriner kontrolü yaptırması ve aşılama takvimine uyması gerektiğini hatırlattı.






