Sanıklar Esas Hakkındaki Mütalaaya Karşı Savunma Yaptı
İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu karşısında yer alan duruşma salonunda gerçekleştirilen celsede, bazı sanıklar ve müdafileri, cumhuriyet savcısının sunduğu esas hakkındaki mütalaaya karşı beyanlarını sundu.
Duruşma esnasında kendilerine söz verilen tutuksuz sanıklar, geçmişte verdikleri ifadeleri tekrarladıklarını belirterek haklarındaki sahte imza suçlamalarının gerçeği yansıtmadığını dile getirdi. Dosyadaki incelemelerin yetersiz olduğunu savunan sanıklar, özel belgede sahtecilik suçunun unsurlarının oluşmadığını ve belediyede görev aldıkları süre boyunca hiçbir usulsüzlüğe imza atmadıklarını beyan etti.
Kamu Zararı Oluşmadığı İddia Edildi
Kendi görev ve yetki sınırlarının dışındaki alanlar üzerinden suçlandıklarını iddia eden tutuksuz sanıklar, dosyada herhangi bir kamu zararının yaşanmadığının açık olduğunu ifade ederek suçlamaları kabul etmediklerini söyledi. Herhangi bir örgütsel bağlarının bulunmadığını kaydeden sanıklar beraat talebinde bulundu. Sanık avukatları da dosya kapsamındaki deliller doğrultusunda müvekkilleri hakkında beraat kararı verilmesi gerektiğini savundu.
Rıza Akpolat Yarın Hakim Karşısına Çıkacak
Mahkeme Başkanı Oğuzhan Gül, dosyada savunması alınmayan tek ismin görevden uzaklaştırılan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ve avukatları olduğunu belirterek, bu savunmaların yarın gerçekleştirileceğini duyurdu. Mahkeme heyeti, duruşmayı yarına erteledi.
Kaynak: Hürriyet






