Eğitimde Fiziki Dönüşüm ve Maarif Modeli
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, katıldığı canlı yayın programında 2023-2024 eğitim öğretim yılını değerlendirerek gündemdeki kritik konulara açıklık getirdi. Türkiye’nin eğitim altyapısında 2002 yılından bu yana büyük bir sıçrama yaşandığını belirten Tekin, derslik sayısının 350 binden 750 bine çıkarıldığını vurguladı. Fiziki eksikliklerin giderilmesinin ardından eğitimin içeriğine odaklandıklarını ifade eden Bakan Tekin, ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin uluslararası düzeyde, özellikle OECD ve PISA direktörleri tarafından övgüyle karşılandığını dile getirdi.
Değerler Eğitimi ve Sınav Güvenliğinde Yapay Zeka
Yeni müfredatın temel amacının akademik becerilerin yanı sıra milli ve manevi değerlere sahip çıkan bireyler yetiştirmek olduğunu belirten Tekin, okullarda vatan sevgisi, demokrasi ve toplumsal dayanışma temalı etkinliklerin artırıldığını söyledi. LGS sürecine de değinen Bakan, bu yıl ilk kez uygulanan ücretsiz beslenme paketi desteğinin büyük memnuniyet yarattığını kaydetti. Ayrıca sınav güvenliği kapsamında ilk kez yapay zeka destekli izleme sistemlerinin kullanıldığını ve sürecin sorunsuz tamamlandığını belirtti.
Ücretsiz Kitap Politikası ve Özel Okul Ücretleri
Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak adına ücretsiz ders kitabı dağıtımının kararlılıkla süreceğini ifade eden Bakan Tekin, ek kaynak kitap zorunluluğuna karşı denetimlerin sıkılaştırıldığını hatırlattı. Velilerin en çok şikayet ettiği konulardan biri olan özel okul fiyatları hakkında da konuşan Tekin, ara sınıflar için enflasyon oranında artış kuralına uymayan kurumlara yönelik soruşturma süreçlerinin işletildiğini vurguladı. Güvenlik tedbirleri kapsamında ise okulların KGYS sistemine entegre edildiğini ve emniyet birimleriyle koordineli çalışıldığını sözlerine ekledi.
Kaynak: Hürriyet






