MENÜ
25 Haziran 2026 Perşembe
DOLAR 46,5203 ▲ %0,02
EURO 53,0647 ▲ %0,36
ALTIN 6.031,73 ▲ %0,86

Avrupa’da Rekor Sıcaklar: Fransa ve İngiltere Alarmda

Avrupa kıtasını etkisi altına alan aşırı sıcak hava dalgası; Fransa, İngiltere, Almanya ve İtalya’da günlük yaşamı ve kamu hizmetlerini durma noktasına getirdi. Fransa meteoroloji kayıtlarının tutulmaya başlandığı 1947 yılından bu yana en yüksek gece sıcaklıkları ölçülürken, aşırı sıcaklar eğitimden ulaşıma kadar pek çok alanda kısıtlamalara yol açtı.

Fransa’da Eğitim ve Ulaşıma Sıcak Engeli

Fransa genelinde yaklaşık iki haftadır devam eden yüksek sıcaklıklar nedeniyle binlerce okulda eğitime ara verildiği açıklandı. Demiryolu altyapısında oluşabilecek riskler sebebiyle tren seferlerinin iptal edildiği ülkede, sağlık ve enerji hatlarında da yoğunluk yaşanıyor. Yetkililer, gece sıcaklıklarının düşmemesinin halk sağlığı üzerindeki riskleri artırdığına dikkat çekiyor.

İngiltere ve İtalya’da Üst Düzey Uyarı

İngiltere’de rekor seviyelere ulaşan hava sıcaklıkları nedeniyle meteoroloji birimleri üst üste üçüncü gün kırmızı alarm verdi. İtalya’da ise sıcaklık dalgasının etkisini artırmasıyla birlikte aralarında turistik merkezlerin de bulunduğu 17 şehir için yüksek risk uyarısı yapıldı. Almanya’da termometrelerin 30 dereceyi aşmasıyla vatandaşların şehir merkezlerindeki süs havuzlarını serinlemek amacıyla kullandığı kaydedildi.

Kaynak: Hürriyet

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir