Sokak Çeteleri ve Polisin Çalışma Şartlarına Büyük Neşter
Sokakları hedef alan organize suç örgütlerine karşı amansız mücadele sürerken, emniyet mensuplarının yaşam ve mesai standartlarını değiştirecek kritik adımlar atılıyor. Bakan Çiftçi katıldığı televizyon programında, yeni nesil suç şebekelerine yönelik operasyonları, yurt dışı firarilerine kırmızı bülten hazırlıklarını ve İstanbul’daki polislere yönelik lojman ile mesai düzenlemesini açıkladı.
Sanal Suç Ağları ve 307 Kırmızı Bülten Kapıda
Tehdit sıralamasında ilk odağa yerleşen yeni nesil organize suç örgütlerine karşı bugüne kadar 478 çeteye yönelik 1272 operasyon gerçekleştirildi. Sanal medya kanallarını kullanarak haberleşen ve örgütlenen yapılarla mücadelenin sürdüğünü belirten Bakan Çiftçi, yurt dışına kaçan çete üyelerinden 307 kişi hakkında kırmızı bülten çıkarılacağını bildirdi. İkinci öncelikli mücadele alanı olan uyuşturucu ve siber dolandırıcılık operasyonlarında ise bugüne kadar 854 bin kişi gözaltına alındı. Mevcut cezaevi nüfusunun üçte birinin uyuşturucu suçlarından mahkum olduğu aktarıldı.
Polislere Araç Yerine Lojman ve Mesai Ödemesi
Özellikle İstanbul’daki yüksek yaşam maliyetlerine karşı emniyet mensuplarını korumak amacıyla bu yıl yeni araç alımları durduruldu. Kaynakların doğrudan lojman edinimine aktarılacağını duyuran Bakan Çiftçi, ilk aşamada 600 lojman alımıyla sürece başlanacağını belirtti. Emniyet personelinin çalışma saatlerini rahatlatmak için yeni mesai düzeni planlanırken, bu kapsamda fazla çalışma yapan personele ek ödeme yapılmasına yönelik yasal çalışmaların sürdüğü kaydedildi.
NATO Zirvesinde 56 Bin Personel Görev Yaptı
Güvenlik tedbirlerinin en üst seviyeye çıkarıldığı NATO zirvesinde, emniyet ve jandarma teşkilatından toplam 56 bin 288 personel görev aldı. Hazırlıkların bir ay öncesinden başladığını ve son 72 saatte zirveye ulaştığını belirten Bakan Çiftçi, alınan önlemler sayesinde sürecin sorunsuz bir şekilde atlatıldığını vurguladı.
Kaynak: Hürriyet






