MENÜ
04 Haziran 2026 Perşembe
DOLAR 45,9873 ▲ %0,02
EURO 53,5303 ▲ %0,27
ALTIN 6.599,81 ▲ %0,70

Sazova Parkı’nda Büyük İzdiham: Adım Atacak Yer Yok

Eskişehir’in dünya çapında ün kazanan devasa turizm kompleksi Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı, tatil dönemlerinde ziyaretçi akınına uğramaya devam ediyor. Kurban Bayramı tatilinin üçüncü gününde de durum değişmedi. Türkiye’nin dör bir yanından ve yurt dışından kente gelen binlerce turist, güneşli havanın da etkisiyle soluğu bu devasa parkta aldı. Sabahın erken saatlerinden itibaren başlayan hareketlilik, günün ilerleyen saatlerinde zirve noktaya ulaştı.

Turizmin Kalbi Sazova’da Atıyor

Sazova Parkı, sadece Eskişehir’in değil, tüm İç Anadolu Bölgesi’nin en cazip eğlence ve kültür merkezlerinden biri olarak kabul ediliyor. İçerisinde barındırdığı devasa Masal Şatosu, birebir ölçülerle inşa edilen Korsan Gemisi, Uzay Evi ve akvaryum kompleksiyle her yaş grubuna hitap eden bu alan, bayram boyunca en yoğun günlerini yaşıyor. Parkın giriş kapılarında uzun bilet kuyrukları oluşurken, aileler çocuklarıyla birlikte keyifli anlar yaşamak için saatlerce sıra beklemeyi göze alıyor.

Yerli turistlerin yanı sıra yabancı turist kafilelerinin de rotasında ilk sırada yer alan park, kentin turizm potansiyelini tek başına sırtlamaya devam ediyor. Park içerisindeki gezi trenleri dolup taşarken, gölet etrafında yürüyüş yapmak isteyenler adım atacak yer bulmakta zorlanıyor. Bu durum, parkın sadece bir dinlenme alanı olmadığını, aynı zamanda devasa bir cazibe merkezi haline geldiğini bir kez daha kanıtlıyor.

Eskişehir Ekonomisine Büyük Can Suyu

Sazova’daki bu yoğunluk, sadece park sınırlarıyla kalmayıp kentin genel ekonomisine de doğrudan yansıyor. Şehir merkezindeki otellerde doluluk oranları yüzde yüze yaklaşırken, restoranlar, hediyelik eşya dükkanları ve yerel esnaf bayram süresince tarihi bir yoğunluk yaşıyor. Özellikle Eskişehir’in meşhur lezzetlerini tatmak isteyen turistler, şehir merkezinde de uzun kuyruklar oluşturuyor.

Turizm işletmecileri, bayram tatillerinin kent ekonomisi için can suyu niteliğinde olduğunu belirtiyor. Sazova Parkı gibi projelerin Eskişehir’i bir günübirlik seyahat noktasından çıkarıp konaklamalı turizm merkezine dönüştürdüğü vurgulanıyor. Şehre gelen ziyaretçiler, parkın temizliğinden ve düzeninden memnun kaldıklarını ifade ederken, yerel yönetimlerin bu yoğunluğu yönetmek adına ek önlemler aldığı görülüyor.

Ulaşım ve Çevre Yoğunluğu Sürüyor

Ziyaretçi akını, park çevresindeki ulaşım akslarında da ciddi bir yoğunluğa neden oldu. Parkın otopark alanları sabah saatlerinde tamamen dolarken, çevre yollarda trafik zaman zaman durma noktasına geldi. Belediye ekipleri ve trafik polisleri, hem park girişlerinde hem de ana yollarda trafiğin akışını sağlamak için yoğun bir mesai harcıyor.

Yetkililer, tatilin son günlerine kadar bu yoğunluğun artarak devam etmesini beklediklerini belirterek, ziyaretçilerin toplu taşıma araçlarını tercih etmelerinin ulaşım kolaylığı açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekiyor. Sazova Parkı, sunduğu görsel şölen ve sunduğu geniş sosyal olanaklarla, bu bayramda da tatilcilerin vazgeçilmez durağı olmayı başardı.

Kaynak: Eskisehir

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir