Eskişehir’deki Kazanın Duruşması Görüldü
Eskişehir’in Tepebaşı ilçesinde, 15 Mayıs tarihinde kaldırımda yürüdüğü sırada kontrolden çıkan bir otomobilin çarpmasıyla hayatını kaybeden 35 yaşındaki G.K.’nin ölümüne ilişkin açılan davanın yargılanmasına devam edildi.
Sanıktan Tahliye Talebi
Tutuklu olarak yargılanan sanık E.A., mahkemedeki savunmasında kazanın tamamen iradesi dışında gerçekleştiğini iddia etti. Kimseye bilerek zarar vermeyeceğini ve kendisinin de iki çocuk annesi olduğunu belirten E.A., büyük bir üzüntü yaşadığını dile getirdi. Aracın içinde bulunmaktan başka bir suçunun olmadığını savunan sanık, kaza anında kaldırımdaki yayaları kaçmaları yönünde uyardığını öne sürerek tahliyesini istedi.
“Arıza Göstergesine Rağmen Yola Çıktı”
Hayatını kaybeden G.K.’nin annesi T.U.’nun avukatı M.B. ise sanık savunmasına itiraz etti. Sanığın direksiyon başına geçmeden önce sinir krizi geçirdiğini ve uyarılmasına rağmen aracı kullandığını belirten avukat, E.A.’nın araçla ilgili yeterli bilgiye sahip olmadığını savundu. Paneldeki arıza lambasına rağmen trafiğe çıkılmasının can güvenliğini tehlikeye attığını vurgulayan avukat, tutukluluk halinin sürmesini talep etti.
Ev Hapsi Kararıyla Tahliye Edildi
Mahkeme heyeti, yapılan savunmaların ardından tutuklu sanık E.A.’nın tahliyesine karar verdi. Sanık hakkında yurt dışına çıkış yasağı ile Eskişehir Tepebaşı’ndaki ikametgahını terk etmemek üzere ev hapsi adli kontrol tedbiri uygulandı. Ayrıca sanığın ehliyetine 1 yıl 6 ay süreyle el konulmasına hükmedildi.
Kaynak: Eskisehir






