Eskişehir’de Asfaltın Altındaki Gizli Tehlike
Eskişehir trafiğinde direksiyon sallayanların en büyük kabuslarından biri, hiç kuşkusuz asfaltın ortasında aniden beliren o derin çukurlar ve çöken rögar kapaklarıdır. Özellikle akşam saatlerinde veya yağışlı havalarda bu tür detayları fark etmek, en usta şoför için bile bazen imkansız hale gelebiliyor. Bugün Odunpazarı ilçesinde yaşanan bir olay, hem sürücü dayanışmasını hem de dikkatsizliğin nelere mal olabileceğini bir kez daha gözler önüne serdi.
Çankaya Mahallesi’nin en işlek noktalarından biri olan Mustafa Özel Bulvarı üzerinde, henüz bilinmeyen bir sebeple bir rögar kapağı içe doğru çöktü. Özellikle düşük profilli lastik kullanan ve ön takımı hassas olan araçlar için adeta bir ‘jant katili’ne dönüşen bu çukur, büyük bir kazaya davetiye çıkarıyordu. Ancak bir vatandaşın sergilediği pratik zekâ, olası bir facianın önüne geçti.
Bir Poşet Hayat Kurtarır mı? İşte O İlginç Yöntem
Yoldaki tehlikeyi fark eden duyarlı bir mahalle sakini, yetkililer gelene kadar diğer sürücüleri uyarmak adına oldukça yaratıcı bir yöntem izledi. Çöken noktanın hemen yanına beyaz bir poşet bırakan vatandaş, bu basit ama etkili ‘uyarı işareti’ ile sürücülerin çukuru fark etmesini sağladı. Direksiyon başında ilerlerken yolda alışılagelmişin dışında bir nesne gören sürücüler, yavaşlayarak veya şerit değiştirerek bu tuzaktan kurtulmayı başardı.
Otomobil dünyasında ‘alt takım masrafı’ dediğimiz şey, 2026 yılındaki yedek parça fiyatları göz önüne alındığında her sürücünün cebini yakıyor. Bir rögar kapağına sert bir şekilde girmek; sadece lastiğin yarılmasına değil, rot kollarının eğilmesine, amortisör kulelerinin zarar görmesine ve hatta jantın kırılmasına neden olabilir. Bu yüzden yoldaki o beyaz poşet, aslında birçok araç sahibi için binlerce liralık tamir masrafından kurtulmak anlamına geliyordu.
Ekipler Müdahale Etti: Yol Yeniden Güvende
Vatandaşların durumu bildirmesi üzerine Odunpazarı bölgesindeki ilgili belediye ekipleri vakit kaybetmeden olay yerine ulaştı. Bölgede güvenlik önlemi alan ekipler, çöken kapağı kısa sürede yerinden çıkararak onarım çalışmalarını tamamladı. Yapılan müdahalenin ardından rögar kapağı sağlamlaştırıldı ve Mustafa Özel Bulvarı tekrar güvenli bir şekilde trafiğe açıldı.
Sürücülerin bu tür durumlarda ‘Alo 153’ veya ilgili birimlere hızlıca ihbar bırakması, sadece kendi araçlarını değil, diğer yol kullanıcılarının can güvenliğini de koruyor. Şehir içi yollarda bu tür altyapı sorunlarıyla karşılaşıldığında, tıpkı bugün olduğu gibi küçük bir uyarı bile büyük kazaların önüne geçebiliyor. Aman dikkat diyelim; yoldaki her yabancı nesne bir tehlikenin habercisi olabilir.






