Günün En Sıcak Saatleri Açıklandı: Termometreler Tırmanışta
Eskişehir güne oldukça hızlı bir sıcaklık artışıyla başlıyor. Sabahın ilk saatlerinden itibaren termometreler tırmanışa geçerken, özellikle dışarıda işi olan vatandaşlar için sıcak saatler kapıda. Sabah 06.00 ile 09.00 saatleri arasında 22 dereceye ulaşacak olan hava sıcaklığı, ilerleyen saatlerde etkisini iyice hissettirecek. Saat 09.00 ile 12.00 arasında sıcaklığın 25 dereceye çıkması beklenirken, günün en bunaltıcı dilimi olan 12.00-15.00 saatleri arasında Eskişehir merkezinde termometreler tam 29 dereceyi gösterecek. Bu saatlerde dışarı çıkacak olanların güneş ışınlarına karşı tedbirli olması gerekiyor.
Akşamüstü Rahatlaması ve Komşu İlden Gelen Yağış Dalgası
Öğleden sonra sıcaklık değerlerinde hafif bir gevşeme gözlenecek. Saat 15.00 ile 18.00 arasında sıcaklığın 26 derece seviyelerine gerilemesi bekleniyor. Akşam saatlerine doğru ise gökyüzünün az bulutlu bir hal almasıyla birlikte hava sıcaklığı 23 dereceye kadar düşecek. Eskişehir merkezinde durum bu şekildeyken, çevre illerde ise çok daha hareketli bir hava dalgası hakim olacak. Özellikle komşu kent Kütahya çevrelerinde akşamın ilk saatlerinde yerel olmak üzere kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış geçişleri bekleniyor.
Sarıcakaya Yanıyor! İlçe İlçe Sıcaklık Analizi
Eskişehir’in ilçelerinde ise sıcaklık farkları oldukça belirginleşiyor. Kentin mikro klima özelliği taşıyan ve en sıcak noktası olarak bilinen Sarıcakaya’da termometrelerin 37 dereceye kadar tırmanması öngörülüyor. Sarıcakaya’yı 34 derece ile Mihalgazi takip ediyor. Merkez ilçelerden Odunpazarı’nda en yüksek sıcaklık 29 derece olarak tahmin edilirken, Tepebaşı bölgesinde bu değerin 28 derece olması bekleniyor. Diğer ilçelerde ise sıcaklık haritası şu şekilde şekilleniyor: Alpu ve Beylikova 31 derece ile sıcak havayı en çok hissedecek bölgeler arasında yer alırken, Günyüzü 30, Çifteler ve Seyitgazi ise 29 dereceyi görecek. İnönü ve Han ilçelerinde ise termometreler en fazla 26 dereceye ulaşacak.
Meteorolojiden Yıldırım ve Dolu Uyarısı Geldi
Meteoroloji uzmanları, bölge genelinde yaşanabilecek ani hava değişimlerine karşı vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı. Kütahya ve Eskişehir sınır hatlarında oluşabilecek gök gürültülü sağanak yağışlar esnasında; ani kuvvetli rüzgar, kısa süreli kuvvetli yağış, yerel dolu yağışı ve yıldırım düşmesi gibi olumsuzlukların meydana gelebileceği belirtildi. Rüzgarın kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor. Vatandaşların ani hava muhalefetlerine karşı hazırlıklı olması büyük önem taşıyor.
Kaynak: Eskisehir






