MENÜ
04 Haziran 2026 Perşembe
DOLAR 45,9752 ▲ %0,01
EURO 53,5833 ▲ %0,40
ALTIN 6.616,40 ▲ %0,95

Eskişehir’de Korkutan Yağış: Sokaklar Göle Döndü

Eskişehir, bugün akşam saatlerinde doğanın öngörülemez ve sert yüzüyle bir kez daha karşı karşıya geldi. Şehrin üzerinde toplanan yoğun bulut kütleleri, önce yerini gri bir karanlığa, ardından ise kentin üzerine adeta bir perde gibi inen sağanak yağışa bıraktı. Ancak asıl panik dalgası, yağışın dakikalar içinde şiddetli bir dolu fırtınasına dönüşmesiyle yaşandı. Gökyüzünden düşen buz taneleri, hayatın olağan akışını saniyeler içinde kesintiye uğrattı.

Mahalleler Sular Altında Kaldı

Özellikle Emek ve Huzur mahallelerinde hayat neredeyse durma noktasına geldi. Şiddetli dolu yağışının ardından aniden eriyen buz kütleleri ve durmaksızın devam eden sağanak, kentin drenaj sistemlerini kapasitesinin sınırlarına kadar zorladı. Sokakların adeta birer nehre dönüştüğü bu bölgelerde, su seviyesi kaldırım boylarını aşarak binaların giriş katlarına kadar dayandı. Bölge sakinleri, yağışın bu denli kısa sürede bu kadar büyük bir su baskınına yol açmasını endişeyle takip etti. Bazı vatandaşlar kendi imkanlarıyla suları tahliye etmeye çalışırken, belediye ekiplerine çok sayıda ihbar ulaştı.

Trafikte Büyük Aksamalar Yaşanıyor

Yağışın en etkili olduğu anların iş çıkış saatlerine denk gelmesi, şehir içi ulaşımda tam bir kaos yarattı. Ana arterlerde biriken sular nedeniyle araçlar ilerlemekte güçlük çekerken, bazı düşük şasili araçların su birikintilerinin ortasında stop ederek mahsur kaldığı görüldü. Sürücüler, dolu tanelerinin araç camlarına ve kaportalarına zarar vermemesi için akaryakıt istasyonlarına ve köprü altlarına sığınmak zorunda kaldı. Trafik ekipleri, özellikle Emek ve Huzur mahallelerine bağlanan yollarda kontrollü geçiş sağlarken, vatandaşlara zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları ve sel riski taşıyan bölgelerden uzak durmaları yönünde uyarılarda bulundu.

Altyapı ve Gelecek Projeksiyonu

Bugün Eskişehir sokaklarında görülen bu manzaralar, aslında modern kentlerin iklim krizine karşı ne kadar savunmasız olduğunu bir kez daha kanıtlıyor. Ani hava değişimleri ve beraberinde gelen bu tür ekstrem hava olayları, sadece anlık bir aksama değil, aynı zamanda kentsel altyapının gelecekteki dayanıklılığı için de ciddi bir sinyal veriyor. Belediye ekiplerinin su tahliye ve temizlik çalışmaları aralıksız sürse de, mülk sahipleri ve esnaf için hasar tespit süreci şimdiden başladı. Uzmanlar, küresel ısınmanın etkisiyle bu tür ani ve şiddetli yağışların önümüzdeki dönemde daha sık yaşanabileceği konusunda birleşiyor. Bu durum, şehir plancıları için ‘sünger şehir’ modellerinin ve daha gelişmiş tahliye sistemlerinin artık bir tercih değil, zorunluluk olduğunu gösteriyor.

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir