Denetimlerde Binlerce Ürün İncelendi
Eskişehir Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, 12-18 Haziran 2026 tarihleri arasında il merkezi ve ilçelerde gerçekleştirdikleri denetimlerde piyasa dengesini bozan ve tüketici haklarını ihlal eden işletmelere yönelik kapsamlı bir çalışma yürüttü. 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında 64 firmada toplam 3 bin 360 ürünün etiket ve kasa-raf uyumu kontrol edildi.
Haksız Fiyat Artışına Ağır Yaptırım
Saha denetimleri sırasında haksız fiyat artışı şüphesiyle 16 firmaya ait 80 ürün mercek altına alındı. Yapılan incelemeler sonucunda mevzuata aykırılık tespit edilen işletmelere toplam 329 bin 759 TL idari para cezası uygulandı. Haksız fiyat artışı kapsamındaki dosyalar, nihai karar verilmek üzere Ticaret Bakanlığı bünyesindeki Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu’na sevk edildi.
Şikayet Kanalları Aktif Kullanılıyor
Vatandaşların tüketici haklarını korumak adına denetimlerin süreceğini bildiren yetkililer, usulsüzlük durumunda Alo 175 Tüketici Danışma Hattı, CİMER ve e-Devlet üzerinden bildirim yapılabileceğini hatırlattı. Ayrıca tüketiciler, Eskişehir Ticaret İl Müdürlüğü’ne ait kurumsal e-posta ve telefon hatları üzerinden de doğrudan şikayetlerini iletebilecek.
Kaynak: Eskisehir






