YKS’de İki Soru İptal Edildi
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 20-21 Haziran 2026 tarihlerinde gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2026-YKS) sonrasında yapılan madde analizleri, cevap anahtarı kontrolleri ve bilimsel itiraz değerlendirmelerini tamamladı. Yapılan incelemeler neticesinde, 21 Haziran 2026 tarihindeki AYT oturumunda yer alan Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 Testi’ndeki 20 numaralı soru iptal edildi. Ayrıca AYT Matematik Testi’ndeki 23 numaralı soru da yargı kararı doğrultusunda iptal edilerek değerlendirme işlemleri bu doğrultuda gerçekleştirildi.
2026 YKS Birincileri İstanbul’dan Çıktı
Açıklanan verilere göre, bu yıl TYT oturumunda 5, AYT oturumunda 3 ve YDT oturumunda ise 5 aday birinci oldu. En yüksek puanı alan öğrencilerin ağırlıklı olarak İstanbul’dan çıkması dikkat çekti. Sınavın birincileri şu isimlerden oluştu:
TYT Birincileri: İlker Uyanıker, Abdullah Uslu, Miraç Koşar, Doğa Erdemir ve Şerif Efe Dartar birinciliği paylaştı.
AYT Birincileri: Sayısal alanda Şerif Efe Dartar, sözel alanda Enes Salahaddin Coşkun, eşit ağırlık alanında ise Tuğsem Bahar birinci oldu.
YDT Birincileri: Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça yabancı dil sınavlarında 5 farklı aday kendi alanlarında birincilik elde etti.
Tercih Kılavuzu Bugün Erişime Açılıyor
Sınav sonuçlarının ilan edilmesinin ardından adaylar, ÖSYM tarafından gün içinde yayımlanması beklenen Yükseköğretim Programları ve Kontenjan Kılavuzu’na odaklandı. Bugün paylaşılacak kılavuzda, üniversitelerin güncel kontenjan bilgileri ile geçmiş yıla ait taban ve tavan puanları yer alacak.
TYT Testi Ders Ortalamaları Netleşti
ÖSYM tarafından paylaşılan istatistiklere göre, lise son sınıf seviyesindeki öğrencilerin TYT oturumundaki doğru yanıt ortalamaları şu şekilde kayıtlara geçti:
Türkçe: 20,5 | Sosyal Bilimler: 10,2 | Temel Matematik: 6,8 | Fen Bilimleri: 4,3
Kaynak: Sozcu






