Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, İsrail hükümetinin 1915 olaylarına yönelik iddiaları tanıma kararına tepki gösterdi. Paşinyan, partisinin toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, ülkesinin bu meselenin bir silah olarak kullanılması sürecine dahil olmayacağını belirterek resmi bir yanıt vermeyeceklerini duyurdu.
Paşinyan Kararı Silah Olarak Niteledi
Ermenistan resmi haber ajansı Armenpress’in aktardığı bilgilere göre, Başbakan Nikol Paşinyan liderliğini üstlendiği Sivil Sözleşme Partisi’nin gerçekleştirdiği toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İsrail kabinesinin oybirliğiyle aldığı karara değinen Paşinyan, bu konunun siyasi bir araç haline getirilmesine karşı mesafeli durmayı tercih ettiklerini vurguladı.
Ermenistan’ın çıkarlarını korumak adına bu süreçten uzak durulması gerektiğini ifade eden Paşinyan, konuya ilişkin değerlendirmesinde, “Bir yanıt verme ihtiyacı görmüyoruz. Çünkü bu meselenin bir silah olarak kullanılması sürecine dahil olmamanın, Ermenistan’ın çıkarlarına olduğuna inanıyoruz.” şeklinde konuştu. İsrail hükümeti, Ermenilerin 1915 olaylarına yönelik iddialarını oybirliğiyle tanıma kararı almıştı.
Kaynak: Hürriyet






