BM Sivil Kayıplarını Doğruladı
Birleşmiş Milletler, Pakistan ordusunun Afganistan sınırındaki Paktia, Paktika ve Kunar vilayetlerine düzenlediği hava saldırılarında en az 28 sivilin öldüğünü ve 49 sivilin yaralandığını doğruladı. Hayatını kaybedenler arasında çok sayıda kadın ve çocuk bulunuyor.
Antonio Guterres’ten Acil Çağrı
BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, artan sivil can kayıpları nedeniyle derin endişe duyduğunu bildirdi. Guterres, çatışmaların derhal sonlandırılmasını ve krizin diplomasi yoluyla çözülmesini istedi. Sözcü Stephane Dujarric de sivillerin ve sivil altyapının korunmasının uluslararası bir zorunluluk olduğunu hatırlattı.
Sınırda Askeri Hareketlilik Sürüyor
Pakistan Enformasyon Bakanı Attaullah Tarar, terör eylemlerine karşı sınır hattında istihbarata dayalı askeri operasyon başlattıklarını ve 29 militanın etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Afganistan yönetimi sözcü yardımcısı Hamdullah Fıtrat ise saldırılarda 36 sivilin öldüğünü iddia etti.
Kaynak: Hürriyet






