MENÜ
26 Haziran 2026 Cuma
DOLAR 46,6275 ▲ %0,12
EURO 53,2129 ▲ %0,26
ALTIN 6.132,38 ▲ %1,71

Belçika Liege’de Kırmızı Alarm: Sıcaklık 44 Derece

Belçika genelinde etkisini sürdüren aşırı sıcak hava dalgası kapsamında, kırmızı alarm ilan edilen Liege bölgesinde sıcaklıklar 44 dereceye ulaştı. Kraliyet Meteoroloji Enstitüsü (IRM) ve Ulusal Kriz Merkezi verilerine göre öngörülen 40 derece sınırının aşılması üzerine kent sakinlerine acil durum mesajları gönderilmeye başlandı.

Liege İl Emniyet Müdürlüğünde Kriz Masası Kuruldu

Sıcaklık artışının yol açabileceği olumsuzlukları önlemek ve acil durum müdahalelerini tek bir merkezden yönetmek amacıyla Liege İl Emniyet Müdürlüğü binasında koordinasyon merkezi oluşturuldu. Bu özel kriz masasında belediye yetkilileri, ulusal kriz yönetimi temsilcileri, sağlık koordinatörleri ve itfaiye ekipleri gelişmeleri anlık olarak takip ediyor.

BE-Alert Sistemiyle Vatandaşlara Acil SMS Gönderildi

Ulusal Kriz Merkezi, günün ilerleyen saatlerinde hızla yükselen sıcaklıklar karşısında BE-Alert SMS altyapısını devreye soktu. Vatandaşların cep telefonlarına gönderilen ilk uyarılarda, hayati bir gerekçe olmadıkça dışarı çıkılmaması ve dışarıda olanların mutlaka yanlarında su bulundurması gerektiği vurgulandı.

Devamında iletilen bilgilendirme mesajlarında ise evlerdeki pencere ile perdelerin kapalı tutulması, hafif gıdaların tüketilmesi, ağır fiziksel aktivitelerden ve spor faaliyetlerinden kaçınılması gerektiği belirtildi. Ayrıca yaşlılar ve çocuklar gibi hassas gruplara destek olunması yönünde çağrı yapıldı.

Sağlık Ekipleri, Polis ve İtfaiye Teyakkuzda

Aşırı sıcaklar yalnızca Liege ile sınırlı kalmayıp başkent Brüksel ve Limburg gibi diğer bölgelerde de yoğun şekilde hissediliyor. Liege genelinde oluşturulan tek kriz masası üzerinden yönlendirilen emniyet, itfaiye ve sağlık personeli gelen çağrılara hızla cevap verebilmek için teyakkuz durumunda bekliyor. Bölgedeki hastanelerden alınan bilgilere göre, şu an için doluluk veya kapasite yetersizliği gibi bir olumsuzluk bildirilmedi.

Kaynak: Hürriyet

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir