MENÜ
26 Haziran 2026 Cuma
DOLAR 46,6278 ▲ %0,12
EURO 53,2241 ▲ %0,29
ALTIN 6.068,79 ▲ %0,66

Malezya Kongsberg’den 257 Milyon Dolar İstiyor

Tazminat Talebinin Gerekçeleri Açıklandı

Malezya hükümeti, iptal edilen füze tedarik sözleşmesi kapsamında Norveç merkezli savunma sanayi firması Kongsberg’den yaklaşık 257 milyon dolar tutarında tazminat talep ediyor.

Savunma Bakanı Mohamed Khaled Nordin, Malezya donanması için alınması planlanan deniz saldırı füzelerinin ihracatının durdurulması üzerine hukuki yollara başvurduklarını açıkladı. Parlamentoda milletvekillerine hitap eden Nordin, talep edilen bu tazminat miktarının, devlet bütçesinden yapılan ödemeler ile füzelerin teslim edilmemesi nedeniyle ortaya çıkan ek masrafları karşılamak üzere hesaplandığını aktardı.

Başbakan Enver İbrahim Anlaşma Sürecini Değerlendirdi

Malezya Başbakanı Enver İbrahim de daha önce yaptığı açıklamada, tedarik sürecinin iptal edilmesine tepki göstermişti. İbrahim, 14 Mayıs’ta sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı değerlendirmede, Norveç’in satış kararından geri adım atmasını eleştirdi.

Başbakan Enver İbrahim, Malezya’nın 2018 senesinden bu yana Kongsberg şirketiyle yürüttüğü anlaşma kapsamındaki her türlü taahhüdü titizlikle ve sadakatle yerine getirdiğinin altını çizdi. İbrahim, Norveç tarafının ise benzer bir yapıcı tutum sergilemediğini belirtti.

Kaynak: Hürriyet

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir