Ankara genelinde etkili olan yoğun yağış, sabah saatlerinden itibaren şehirdeki günlük yaşamı olumsuz yönde etkiledi. Özellikle Keçiören ve Mamak ilçelerinde yolların suyla kaplanması sebebiyle ulaşımda ciddi aksamalar meydana geldi, bazı cadde ve sokaklarda taşkınlar yaşandı.
Sağanak yağışın yoğun hissedildiği Çankaya ilçesinde rüzgarın etkisiyle ağaçlar devrildi. Dede Korkut Sokak üzerinde devrilen bir ağaç park halindeki iki otomobilde hasara yol açarken, kapanan yol Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Çankaya Belediyesi ekiplerinin koordineli çalışmasıyla temizlenerek yeniden trafiğe açıldı.
Yağışın sonrasında kentin pek çok bölgesinde oluşan büyük su birikintileri sürücülere zor anlar yaşatırken, güvenlik amacıyla kapatılan bazı alt geçitler belediye ekiplerinin müdahalesinin ardından yeniden kullanıma sunuldu. Ankara Büyükşehir Belediyesi, yaşanan olumsuzluklara karşı sahada bin 819 araç ve 2 bin 931 personelle çalışmalarını kesintisiz sürdürüyor.
Mağdur Olan Vatandaşlar Destek Bekliyor
Taşkın nedeniyle otomobili büyük zarar gören İlhan Özbekçi, yoğun yağış yüzünden araçların motor kısmına kadar su girdiğini belirterek, sigorta şirketinin yönlendirmesiyle ekipleri çağırdıklarını, ASKİ’nin bölgeye geldiğini ve devlet yetkililerinden yardım talep ettiklerini ifade etti.
Yaşanan durum karşısında mağduriyetini dile getiren Aytekin Olcay ise binanın asansör boşluğuna kadar yaklaşık bir metre su dolduğunu, araçların motor seviyesine kadar suyla kaplandığını söyleyerek, hem maddi hem de manevi olarak büyük bir zarar yaşadıklarını ve devletten destek beklediklerini aktardı.
İşe gitmek üzereyken büyük bir mağduriyet yaşayan Eren Çitil de sabah saatlerinde işe gidemedikleri için zor durumda kaldıklarını, araçlarındaki hasarın ortada olduğunu belirterek yetkililerin kendilerine destek olmasını istedi.
Kaynak: Bizimankara






