MENÜ
26 Haziran 2026 Cuma
DOLAR 46,6328 ▲ %0,12
EURO 53,0976 ▲ %0,03
ALTIN 6.013,77 ▼ %0,26

Ankara’da 36. NATO Zirvesi İçin Geniş Güvenlik Tedbirleri

Ankara’da 36. NATO Zirvesi İçin Geniş Güvenlik Tedbirleri

Başkentte NATO Zirvesi İçin Hazırlıklar Tamamlandı

Ankara, 7-8 Temmuz tarihlerinde 32 ülke liderinin katılımıyla gerçekleştirilecek olan 36. NATO Zirvesi’ne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Yaklaşık 100 bakan, binlerce yabancı delege ve üst düzey diplomatın bir araya geleceği dev organizasyon için şehir genelinde üst düzey güvenlik önlemleri alındı. Zirve boyunca güvenliği sağlamak amacıyla 55 bini emniyet ve jandarma mensubu olmak üzere toplam 70 bin personel görev yapacak.

Kamu Çalışanlarına İdari İzin ve Ulaşım Planı

Zirve kapsamında Altındağ, Çankaya, Etimesgut, Gölbaşı, Keçiören, Mamak, Pursaklar, Sincan ve Yenimahalle ilçelerindeki kamu kurumlarında görevli personel, 6-12 Temmuz tarihleri arasında idari izinli sayılacak. Sağlık, güvenlik, ulaşım, itfaiye ve 112 Acil Çağrı Merkezi gibi kritik hizmet alanlarında çalışan personel ise görevlerine devam edecek. Ulaşım planlaması doğrultusunda Etimesgut (Ankara Havalimanı), Esenboğa ve Mürted havalimanları konuk heyetlere hizmet verecek; delegasyonlar şehir merkezindeki 15 farklı otelde konaklayacak.

Etkinlik Yasakları ve Kırmızı Alan Uygulaması

6-12 Temmuz tarihleri arasında Ankara’da belirli bölgelerde geniş kapsamlı kısıtlamalar uygulanacak. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, ATO Congresium, protokol güzergahları ve heyetlerin konaklayacağı otellerin çevresi ‘kırmızı alan’ ilan edilerek araç ve yaya trafiğine kontrollü olarak açılacak. Bu tarihler arasında başkent genelinde konser, mezuniyet töreni, şenlik ve panel gibi kamuya açık etkinlikler yapılamayacak. Hassas bölgeler dışındaki düğünler serbest bırakılırken, koruma altındaki bölgelerdeki benzeri etkinlikler kaymakamlık iznine tabi tutulacak.

Kaynak: Bizimankara

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir