MENÜ
07 Haziran 2026 Pazar
DOLAR 46,1116 ▲ %0,02
EURO 53,1487 ▼ %0,94
ALTIN 6.409,16 ▼ %3,23

Motorcular Sözünü Tuttu: Afyon’da Duygusal Anlar

Afyonkarahisar’da sosyal sorumluluk projeleriyle dikkat çeken 272 PMS Afyon Motosiklet Derneği üyeleri, örnek teşkil edecek bir etkinliğe daha imza attı. Dernek üyeleri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları sırasında ziyaret ettikleri Gazlıgöl Belce İlkokulu öğrencilerine verdikleri sözü yerine getirdi. O dönem hava muhalefeti ve yoğun yağış nedeniyle okula otomobilleriyle gitmek zorunda kalan motosiklet tutkunları, güneşli havayı fırsat bilerek bu kez iki teker üzerinde köy yolunu tuttu.

Köylü Çocukların Motosiklet Heyecanı

Dernek üyelerinin köye girişiyle birlikte büyük bir heyecan yaşayan minik öğrenciler, hayatlarında ilk kez bu kadar çok motosikleti bir arada görme imkanı buldu. Motosikletçiler, çocuklarla tek tek ilgilenerek kasklarını ve sürüş ekipmanlarını tanıttı. Bazı öğrencilerin motosikletlerin üzerine oturarak fotoğraf çektirmesi okul bahçesinde renkli görüntülerin oluşmasını sağladı. Sadece bir ziyaretin ötesine geçen etkinlikte, çocuklara çevre bilinci ve trafikte güvenlik konularında da kısa bilgiler aktarıldı.

Motosiklet derneğinin bu anlamlı ziyareti, bölgedeki köy okullarına yönelik yürütülen farkındalık çalışmalarının önemli bir parçası olarak kaydedildi. Dernek yetkilileri, çocukların sosyal gelişimine katkı sağlamak ve onlara farklı ilgi alanları tanıtmak amacıyla bu tür organizasyonları geleneksel hale getirdiklerini belirtti. Eğitim camiası ve öğrenci velileri, motosiklet grubunun bu duyarlı ve istikrarlı yaklaşımını takdirle karşıladı.

Şehitliklerde Vefa Nöbeti

Günün programı sadece okul ziyaretiyle sınırlı kalmadı. 272 PMS Afyon Motosiklet Derneği üyeleri, okul programının ardından rotalarını bölgedeki manevi değeri yüksek alanlara çevirdi. Vefa temasıyla düzenlenen tur kapsamında Yıldırım Kemal Şehitliği ve Çaltepe Şehitliği ziyaret edildi. Motosikletçiler, vatan savunmasında canlarını feda eden kahramanlar için dualar okuyarak şehitlerin aziz hatıralarını bir kez daha yad etti.

Dernek yönetimi tarafından yapılan açıklamada, toplumsal değerlere sahip çıkmanın önemi vurgulandı. Hem çocukların mutluluğu hem de şehitlere duyulan saygının kendileri için sivil bir görev olduğu ifade edildi. Derneğin önümüzdeki dönemde Afyonkarahisar’ın farklı ilçelerinde ve uzak köylerinde benzer faaliyetlere ara vermeden devam edeceği öğrenildi. Sosyal projelerin sadece özel günlerle kısıtlı kalmaması gerektiğini ifade eden motosiklet tutkunları, diğer sivil toplum kuruluşlarını da sahada daha aktif olmaya davet etti.

Kaynak: Afyonturkeli Gazetesi

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir