Denizli-Afyonkarahisar Devlet Karayolu üzerinde gerçekleştirilen yol yapım çalışmaları, bölgedeki trafik akışını önemli ölçüde etkiliyor. Havalimanı Kavşağı ile Çardak Işıklı Kavşağı arasındaki yaklaşık 2 bin 650 metrelik güzergahta yürütülen faaliyetler nedeniyle ulaşım, tek platform üzerinden çift yönlü ve kontrollü olarak sağlanıyor.
Seyahat Sürelerinde Artış Yaşanıyor
Yolun daralmasıyla birlikte özellikle Afyonkarahisar istikametinde yoğun araç kuyrukları oluşurken, Bozkurt Akıllı Kavşağı’ndan itibaren trafik akışının yavaşladığı gözlemleniyor. Yoğun saatlerde geçiş süresinin bir saate kadar uzayabildiğini belirten yetkililer, sürücülerin ve tatil döneminde bu rotayı kullananların gecikmeleri hesaba katarak yola çıkmaları gerektiğini vurguluyor.
Çardak Havalimanı Yolcularına Önemli Uyarı
Ulaşım planlaması konusunda en kritik uyarı ise havayolu yolcularına yapıldı. Çardak Havalimanı’nı kullanacak olan vatandaşların, uçuşlarını kaçırmamak adına seyahat saatlerini erkene almaları ve güzergahtaki yoğunluğu dikkate almaları istendi.
Çalışmaların 1,5 Ay Sürmesi Planlanıyor
Yüklenici firmanın yürüttüğü çalışmaların yaklaşık 1,5 ay daha devam edeceği öngörülüyor. Bu süreçte sürücülerin trafik işaret ve yönlendirmelerine titizlikle uymaları, hız sınırlarına riayet etmeleri ve mümkünse alternatif yol güzergahlarını tercih etmeleri tavsiye ediliyor.
Kaynak: Afyonturkeli Gazetesi






