Çölyak ve PKU Hastalarına Yönelik Farkındalık Etkinliği
Afyonkarahisar Çölyak ve PKU Yaşam Derneği tarafından düzenlenen 2. Geleneksel Glutensiz Yaz Şenliği, Fuar Piknik Alanı’nda yoğun katılımla gerçekleştirildi. Aybike Kocasoy başkanlığındaki dernek, çölyak ve PKU hastalarına yönelik farkındalık yaratmak amacıyla düzenlediği etkinlikte çocuklar ve aileleri bir araya getirdi. Gün boyu süren organizasyonda çocuklar için şişme zıpzıp oyun evi, palyaço gösterileri, yarışmalar, müzik eğlenceleri ve fayton gezileri gibi pek çok aktivite yer aldı.
Glutensiz İkramlarla Beslenme İhtiyaçlarına Dikkat Çekildi
Şenlik kapsamında katılımcılara ve çocuklara çeşitli hediyeler takdim edilirken, beslenme hassasiyetine uygun olarak hazırlanan özel menüler sunuldu. Glutensiz dondurma, baklava, makarna ve aşure gibi ürünlerin ikram edildiği etkinlikte, çölyak hastalarının günlük yaşamlarında karşılaştıkları kısıtlamalara ve sağlıklı beslenme alternatiflerine dikkat çekildi. Etkinlik, hem eğlenceli anlara sahne oldu hem de toplumsal bilinç düzeyinin artırılmasına katkı sağladı.
Aybike Kocasoy: Her Zaman Yanlarındayız
Organizasyonun ardından değerlendirmelerde bulunan Afyonkarahisar Çölyak ve PKU Yaşam Derneği Başkanı Aybike Kocasoy, programın başarıyla tamamlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kocasoy, dernek olarak çölyak ve PKU’lu bireylerin yaşamlarını kolaylaştırmak ve toplumda farkındalık oluşturmak için çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini vurguladı. Kocasoy, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “2. Geleneksel Glutensiz Yaz Şenliğimizde dolu dolu bir program gerçekleştirdik. Her anlamda çölyaklı ve PKU’lu bireylerimizin yanındayız.”
Protokol ve Destekçilere Teşekkür Mesajı
Dernek Başkanı Aybike Kocasoy, etkinliğin hayata geçirilmesinde emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür etti. Kocasoy, desteklerinden dolayı Afyonkarahisar Valisi Dr. Naci Aktaş’a, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’a ve etkinliğe bizzat katılım sağlayan AK Parti Kadın Kolları Başkanı Hülya Kalaycı’ya şükranlarını sundu. Sponsorların ve gönüllülerin katkılarıyla düzenlenen şenlik, çekilen hatıra fotoğraflarının ardından sona erdi.
Kaynak: Afyonturkeli Gazetesi






