Olayın Geçmişi ve Mahkeme Süreci
Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde 22 Şubat 2026 tarihinde meydana gelen olayda, aralarında alacak meselesi bulunan Y.N.K. ile Y.Ö. arasında kıraathanede yaşanan tartışma silahlı saldırıyla sonuçlandı. Tabancayla vurulan Y.Ö. olay yerinde hayatını kaybederken, olay sonrası kaçan şüpheli Y.N.K. tutuklandı. Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasında taraflar ve tanıklar dinlendi.
Afyonkarahisar Detayı Öne Çıktı
Sanık Y.N.K., mahkemedeki savunmasında olay sonrasında Afyonkarahisar’da yaşayan eski ortağının yanına gitmek üzere yola çıktığını, ancak arkadaşının cezaevinde olduğunu öğrenince Antalya’ya geri dönerek teslim olduğunu ifade etti. Sanık, olayın alacak meselesinden kaynaklandığını ve Y.Ö.’nün kendisine bıçakla saldırdığını iddia etti.
Tanıklar ve Maktul Yakınlarının Beyanları
Duruşmada dinlenen tanıklar, sanığın olay yerinden ayrılırken bıçakla ilgili söylemlerde bulunduğunu ancak maktulün yanında herhangi bir kesici alet görmediklerini beyan etti. Maktulün ailesi sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti. Kıraathane işletmecisi ise taraflar arasında maddi bir uyuşmazlık olduğunu ve her iki ismin de olay anında alkollü olduğunu belirtti. Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.
Kaynak: Afyonturkeli Gazetesi






