MENÜ
26 Haziran 2026 Cuma
DOLAR 46,6276 ▲ %0,12
EURO 53,0896 ▲ %0,03
ALTIN 6.035,11 ▲ %0,10

Şile Belediyesi Rüşvet Soruşturması: 16 Gözaltı

Bölge Gündemi
Bölge Gündemi Haber Merkezi
👁️ 0 İzlenme 📅 26.06.2026
Eklenme: 26 Haziran 2026 10:04 | Güncellenme: 26 Haziran 2026 10:04

21 Adrese Eş Zamanlı Şafak Operasyonu

İstanbul’un Şile ilçesinde, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen rüşvet ve ihaleye fesat karıştırma soruşturmasında üçüncü dalga operasyon için düğmeye basıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince sabahın ilk ışıklarıyla başlatılan operasyon kapsamında, İstanbul ve İzmir’de önceden belirlenen 21 farklı adrese eş zamanlı baskınlar düzenlendi.

Etkin Pişmanlık Yasası Soruşturmayı Derinleştirdi

Soruşturmanın genişlemesinde, daha önceki operasyonlarda tutuklanan şüphelilerin “etkin pişmanlık” yasasından faydalanarak verdikleri ifadeler ve ele geçirilen dijital materyallerdeki telefon trafikleri kilit rol oynadı. Teknik ve fiziki takipler sonucunda, belediye bünyesindeki iş ve işlemlerde rüşvet, irtikap ve ihaleye fesat karıştırma gibi altı farklı suç eylemine karıştığı değerlendirilen 18 yeni isim tespit edildi.

16 Şüpheli Yakalandı Firari 2 Kişi Aranıyor

Gerçekleştirilen operasyon neticesinde haklarında gözaltı kararı bulunan 18 şüpheliden 16’sı yakalanarak emniyete götürüldü. Sağlık kontrolünden geçirilen zanlıların sorgu işlemleri devam ederken, firari durumda olan 2 şahsın yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi. Kamu kaynaklarının kullanımı ve ihale süreçlerindeki usulsüzlük iddialarına yönelik incelemelerin kapsamlı şekilde devam ettiği aktarıldı.

Kaynak: Youtube

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir