MENÜ
25 Haziran 2026 Perşembe
DOLAR 46,5205 ▲ %0,02
EURO 52,9627 ▲ %0,20
ALTIN 5.964,57 ▼ %0,26

Seferihisar ve Balçova Belediyelerine Rüşvet Operasyonu

Bölge Gündemi
Bölge Gündemi Haber Merkezi
👁️ 0 İzlenme 📅 25.06.2026
Eklenme: 25 Haziran 2026 11:03 | Güncellenme: 25 Haziran 2026 11:03

Belediye Başkanları İsmail Yetişkin ve Onur Yiğit Gözaltında

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında, Seferihisar ve Balçova Belediyelerine yönelik sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon neticesinde, aralarında Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ve Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit’in de bulunduğu 24 kişi gözaltına alınarak İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Mali Suçlarla Mücadele Ekipleri Harekete Geçti

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin uzun süredir titizlikle yürüttüğü teknik ve fiziki takibin ardından düğmeye basıldı. Belediye binalarında ve şüphelilerin ikametlerinde gerçekleştirilen aramalarda, çok sayıda dijital materyal ve resmi evraka el konuldu. Gözaltına alınan isimlerin, belediye ihalelerinde usulsüzlük yaptıkları ve rüşvet çarkı kurdukları iddia ediliyor.

Soruşturma Kapsamında 24 Gözaltı

Gözaltı listesinde belediye başkanlarının yanı sıra üst düzey belediye bürokratları ve bazı iş insanlarının da yer aldığı öğrenildi. Sağlık kontrolünden geçirilen şüphelilerin emniyetteki sorgu işlemleri devam ederken, İçişleri Bakanlığı’nın konuyla ilgili mülkiye müfettişlerini görevlendirdiği bildirildi. Operasyonun detaylarına ilişkin İzmir Valiliği ve Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan önümüzdeki saatlerde kapsamlı bir açıklama yapılması bekleniyor.

Kaynak: Youtube

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir