MENÜ
27 Haziran 2026 Cumartesi
DOLAR 46,6600 ▲ %0,12
EURO 53,1528 ▲ %0,09
ALTIN 6.130,13 ▲ %1,67

Osman Gazi Kandemir ABD-İran Gerilimini Yorumladı

Bölge Gündemi
Bölge Gündemi Haber Merkezi
👁️ 0 İzlenme 📅 27.06.2026
Eklenme: 27 Haziran 2026 22:01 | Güncellenme: 27 Haziran 2026 22:01

Hürmüz Boğazı İran’ın En Büyük Kozu mu?

Emekli Tuğgeneral Dr. Osman Gazi Kandemir, ABD ve İran arasındaki ateşkes hattında tırmanan askeri gerilimi ve tarafların uzlaşamadığı diplomatik kördüğümleri analiz etti. Ortadoğu’daki güç dengelerini doğrudan etkileyen Hürmüz Boğazı’nın stratejik önemine değinen Kandemir, iki ülkenin karşı karşıya geldiği kritik başlıkları değerlendirdi.

Ateşkes Hattında Uzlaşılamayan Kritik Başlıklar

Washington ve Tahran yönetimleri arasında perde arkasında yürütülen müzakerelerde, sınır hatlarındaki askeri varlıklar ve enerji koridorlarının güvenliği en önemli anlaşmazlık konuları arasında yer alıyor. Emekli Tuğgeneral Dr. Osman Gazi Kandemir, İran’ın Hürmüz Boğazı’nı bir yaptırım ve savunma kozu olarak masada tutma stratejisini askeri analiziyle ortaya koyuyor.

Gerilimin tırmandığı bu süreçte, iki gücün askeri hamleleri ve küresel enerji sevkiyatı üzerindeki olası etkileri uluslararası kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor.

Kaynak: Youtube

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir