Murat Kurum Deprem Bölgesi Konut Projelerini Açıkladı
11 İlde Deprem Konutları Hızla Yükseliyor
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilde yürütülen konut inşaatları ve çevre projelerindeki son durumu paylaştı. Bakan Kurum, bölgedeki imar faaliyetlerinin yanı sıra vatandaşlara doğrudan ekonomik katkı sağlayan yeni uygulamaların detaylarını aktardı.
Depremin yıkıcı etkilerini silmek adına başlatılan büyük inşaat seferberliği afet bölgesinde eş zamanlı olarak sürüyor. Bakan Kurum, şantiyelerdeki son aşamaları aktarırken, hak sahiplerine güvenli ve çevre dostu yeni yaşam alanları sunmayı hedeflediklerini belirtti. Konut projelerinin zemin etütlerinden mimari detaylarına kadar her aşamanın titizlikle takip edildiği vurgulandı.
DOA Geri Dönüşüm Sistemi ile Nakit Kazanç Dönemi
İnşaat faaliyetlerinin yanı sıra ekolojik adımlara da dikkat çeken Bakan Kurum, “DOA Geri Dönüşüm Sistemi” verilerini açıkladı. Hem doğal kaynakların korunmasını sağlayan hem de sisteme katılan vatandaşlara doğrudan nakit kazancı sunan bu uygulamanın sonuçları, bölgedeki sürdürülebilir dönüşüm hedeflerinin ne kadar başarılı ilerlediğini gösteriyor. Açıklanan veriler, geri dönüşümün ekonomik gücünü bir kez daha ortaya koyuyor.
Kaynak: Youtube
