Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir, inşası süren yeni Kahramanmaraş Stadyumu şantiyesinde incelemelerde bulunarak yürütülen çalışmaların son durumu hakkında bilgi verdi.
Fiziki Gerçekleşme Yüzde 50 Seviyesine Ulaştı
Stadyum alanının Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne tahsis edildiğini belirten Özdemir, 17 bin 500 seyirci kapasiteli yeni tesisin ihalesinin 30 Haziran 2025 tarihinde gerçekleştirildiğini, yer tesliminin ise Temmuz 2025’te yapıldığını hatırlattı. İl Müdürü Özdemir, inşaat çalışmalarında fiziki gerçekleşme oranının an itibarıyla yüzde 50 seviyesine ulaştığını kaydetti.
Hedef 2027 Ocak Ayında Tamamlanması
Çalışmaların belirlenen takvim doğrultusunda ilerlediğini ifade eden Özdemir, herhangi bir aksilik yaşanmaması ve ilave imalat gerektirecek bir durumun ortaya çıkmaması durumunda stadyum inşaatını 2027 yılının ocak ayında tamamlamayı hedeflediklerini açıkladı.
Yeni spor kompleksinin kentin uzun süredir beklediği yatırımlardan biri olduğunu vurgulayan Özdemir, deprem sonrası süreçte Kahramanmaraş’ın yeniden imarı için önemli adımlar atıldığını dile getirdi. Yatırımın hayata geçirilmesindeki katkılarından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanlığına teşekkür eden Özdemir, vatandaşların projenin tamamlanmasını büyük bir heyecanla beklediğini sözlerine ekledi.
Kaynak: Haberler






