2026 Dünya Kupası E Grubu ikinci maçında Almanya ile karşılaşan Fildişi Sahili Milli Takımı’nda forma giyen Galatasaraylı savunma oyuncusu Wilfried Singo, mücadelenin 82. dakikasında sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı.
Karşılaşmada Almanya, uzatma dakikalarında bulduğu golle Fildişi Sahili’ni 2-1 mağlup ederek gruptaki puanını 6’ya yükseltirken, Fildişi Sahili 3 puanda kaldı. Mücadeleye ilk 11’de başlayan Singo, sergilediği başarılı performansa karşın yaşadığı şanssız sakatlık nedeniyle maçı tamamlayamadı.
Sakatlık Sonrası Gözyaşlarını Tutamadı
Mücadelenin 82. dakikasında Kai Havertz ile girdiği ikili mücadelenin ardından sol arka adalesini tutarak kendisini yere bırakan 25 yaşındaki futbolcu, sahada yapılan ilk müdahalenin ardından oyuna devam edemeyeceğini bildirdi. Yedek kulübesine doğru yönelen Singo’nun, yaşadığı sakatlık sonrası büyük üzüntü yaşayarak gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.
Fransız Basınından Kritik Yorum
Fransız L’Equipe gazetesi, Fildişi Sahilli savunma oyuncusunun sakatlığının ilk etapta ciddi göründüğünü aktardı. Yapılan analizde, turnuvanın başlangıcından bu yana milli takımın en başarılı isimlerinden biri olan Singo’nun, Curaçao ve muhtemel son 32 turu karşılaşmalarında forma giyememesinin ülke futbolu adına önemli bir kayıp olacağı vurgulandı.
Resmi Açıklama Bekleniyor
Wilfried Singo’nun sahalardan ne kadar süre uzak kalacağı henüz netlik kazanmadı. Oyuncunun sağlık durumu, gerçekleştirilecek detaylı kontrollerin ardından kesinleşecek. Konuya ilişkin olarak Fildişi Sahili Futbol Federasyonu ve Galatasaray Spor Kulübü yetkililerinden henüz resmi bir açıklama yapılmadı.
Kaynak: Hürriyet






