Sezonun Açılışı VEB Arena’da
Rusya Premier Ligi (RPL), 2026-2027 sezonu için yeşil sahalara dönüyor. Bugün oynanacak CSKA Moskova-Baltika Kaliningrad karşılaşmasıyla start alacak ligde, 16 takım şampiyonluk hedefiyle 30 hafta sürecek maratona başlıyor. Moskova’daki VEB Arena’da gerçekleşecek sezonun ilk mücadelesi yerel saatle 20.00’de başlayacak.
Şampiyonluk Yarışında Dikkat Çeken İsimler
Geçtiğimiz sezonu şampiyonlukla tamamlayan Zenit’in yanı sıra Krasnodar, CSKA Moskova, Spartak Moskova, Dinamo Moskova ve Lokomotiv Moskova bu yılın favorileri arasında gösteriliyor. Rusya Premier Ligi Başkanı Aleksandr Alayev, yeni sezon öncesi yaptığı değerlendirmede Zenit, Krasnodar ve CSKA Moskova’yı şampiyonluk adayları olarak işaret etti.
İlk Hafta Maç Programı
24-26 Temmuz tarihleri arasında oynanacak ilk hafta programında; Dinamo Moskova-Krilya Sovetov, Akron-Zenit, Fakel-Dinamo Mahaçkale, Spartak Moskova-Rodina, Orenburg-Rostov, Lokomotiv Moskova-Ahmat ve Rubin Kazan-Krasnodar karşılaşmaları futbolseverlerle buluşacak. 30 haftalık maratonun sonunda ligin son maçları 29 Mayıs 2027 tarihinde oynanacak.
Kaynak: Gazetemru






