Aziz Yıldırım’ın Şampiyonluk Hedefi
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, seçim kampanyası boyunca şampiyonluk hasretine dikkat çekerek “Artık çocuklar ağlamasın” ifadelerini kullanmıştı. Başkanlık görevine yeniden gelen Yıldırım, şampiyonluk yolunda eksiksiz bir kadro oluşturma kararlılığını sürdürüyor.
Savunma hattını Nathan Ake ile, santrfor bölgesini ise Vedat Muriqi ile güçlendiren sarı-lacivertli ekip, sağ kanat için Mason Greenwood transferini duyurmaya hazırlanırken, başkan sol kanat için de bir yıldız oyuncuyu kadroya katmak üzere çalışmalara başladı.
Kerem Aktürkoğlu İçin Teklif Bekleniyor
Suudi Arabistan’dan talipleri bulunan Kerem Aktürkoğlu için yönetim, tatmin edici bir teklif gelmesi durumunda bu seçeneği değerlendirmeye alacak.
Lookman ve Rashford Alternatifleri
Milli oyuncunun satışı halinde sol kanat için iki aday öne çıkıyor: Ademola Lookman ve Marcus Rashford. Başkan Aziz Yıldırım’ın özellikle Lookman üzerinde yoğunlaştığı bilgisi paylaşıldı.
Nijeryalı yıldız, ocak ayında Fenerbahçe’ye imza atmaya çok yaklaşmış ancak Sadettin Saran yönetiminin teminat vermemesi nedeniyle transfer gerçekleşmemiş ve oyuncu Atletico Madrid’e gitmişti. Bu gelişme taraftarlar arasında büyük hayal kırıklığı yaratırken, Aziz Yıldırım gecikmeli de olsa Lookman’ı 12. adamla buluşturmak istiyor.
Marcus Rashford ise sarı-lacivertlilerin yakın takibinde yer alıyor. Barcelona, kiralık olarak forma giyen İngiliz yıldızın satın alma opsiyonunu kullanmadı. 28 yaşındaki hücum oyuncusu, Dünya Kupası’nın ardından Manchester United’a dönecek ancak burada kalıcı olması beklenmiyor. Fenerbahçe, Lookman’ı kadrosuna katamaması durumunda rotayı tamamen Rashford’a çevirecek.
Oyuncuların Performansları
Ademola Lookman, 2025-26 sezonunda Atletico Madrid formasıyla çıktığı 24 maçta 9 gol ve 4 asist kaydetti. Marcus Rashford ise Barcelona ile 49 maçta 14 gol ve 14 asistlik bir performans sergiledi.
Kaynak: Hürriyet






