Geniş Kadroda Yer Aldı Ancak Durumu Belirsiz
Milletler Ligi finallerinde şampiyonluk mücadelesi veren A Milli Kadın Voleybol Takımı’nda, 21 Ağustos – 6 Eylül 2026 tarihleri arasında düzenlenecek olan CEV Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası öncesinde önemli bir gelişme yaşandı. Turnuvanın geniş kadrosu açıklanırken, sakatlığı nedeniyle bir süredir takımdan uzak kalan smaçör Ebrar Karakurt’un şampiyonada forma giymesinin zor olduğu belirtildi.
Çin’deki Milletler Ligi finallerinin ardından Türkiye, Çekya, Azerbaycan ve İsveç’in ortaklaşa ev sahipliği yapacağı Avrupa Şampiyonası’na odaklanan milli takımda oyuncu kadrosu açıklandı. Sakatlıkları sebebiyle Milletler Ligi kadrosunda yer bulamayan Ebrar Karakurt, Derya Cebecioğlu, Simge Aköz ve kaptan Eda Erdem, açıklanan geniş kadroya dahil edildi. Ancak sakatlığı nedeniyle uzun süredir tedavi gören Ebrar Karakurt’un turnuvada oynama ihtimalinin düşük olduğu aktarıldı.
Eski milli voleybolcu Neslihan Demir, katıldığı yayında sakatlığı bulunan oyuncuların son durumuna değindi. Demir, son gelen haberler doğrultusunda Derya’nın takıma eklenebileceğini ancak Ebrar’ın durumunun oldukça zor olduğunu ifade etti.
Milletler Ligi’nde Ebrar Karakurt Eksikliği Hissedildi
A Milli Kadın Voleybol Takımı, Milletler Ligi mücadelelerinde Ebrar Karakurt’un yokluğunu hissederken, rakiplerinden de oyuncunun önemine dair yorumlar geldi. Brezilya Milli Takımı Başantrenörü Ze Roberto, verdiği demeçte Türkiye’nin performansını değerlendirerek, Türkiye’nin günden güne daha iyiye gittiğini belirtti. Roberto, Ebrar’ın yokluğunda mücadelenin daha zor olduğunu ve kendisinin harika bir oyuncu olduğunu dile getirdi.
Filenin Sultanları’nın Avrupa Şampiyonası Kadrosu ve Maç Programı
Avrupa Şampiyonası geniş kadrosunda yer alan oyuncular şu isimlerden oluştu: Pasörler Elif, Cansu, Dilay, Arelya; pasör çaprazları Vargas, Defne, Aylin, Tutku; smaçörler Ebrar, İlkin, Hande, Yaprak, Derya, Saliha; orta oyuncular Eda, Zehra, Jack Kısal, Berka, Deniz, Ezel ve liberolar Gizem, Eylül, Simge, Melis.
Filenin Sultanları, grup aşamasındaki ilk maçını 21 Ağustos 2026 saat 19.00’da Letonya’ya karşı oynayacak. Ay-yıldızlı ekibin şampiyonadaki diğer grup müsabakaları ise 23 Ağustos’ta Slovenya, 24 Ağustos’ta Macaristan, 26 Ağustos’ta Almanya ve 28 Ağustos’ta Polonya ile saat 19.00’da gerçekleştirilecek.
Kaynak: Halktv






