MENÜ
12 Haziran 2026 Cuma
DOLAR 46,2664 ▲ %0,15
EURO 53,5941 ▼ %0,11
ALTIN 6.224,57 ▼ %0,52

Dünya Kupası Başlıyor: Milliler Sahada!

Türkiye günlerdir bu anı bekliyordu ve nihayet dev turnuva kapıya dayandı. 2026 FIFA Dünya Kupası heyecanı tüm ülkeyi sararken, A Milli Futbol Takımımız turnuvadaki ilk büyük sınavı için geri sayıma geçti. Kanada, Meksika ve Amerika Birleşik Devletleri’nin ortaklaşa düzenlediği bu dev organizasyonda bayrağımızı dalgalandıracak olan milliler, turnuvanın oynanacağı Vancouver kentine ulaştı ve ayağının tozuyla ilk antrenmanını gerçekleştirdi. Ülke genelinde milyonlarca genç ve aile, şimdiden pazar sabahı için planlarını yapmaya başladı.

Vancouver’da İlk Ayak Sesleri: Hazırlıklar Başladı

Vancouver’a iniş yaptıktan hemen sonra konaklayacağı otele yerleşen ay-yıldızlı ekip, fazla zaman kaybetmeden sahaya indi. Teknik direktör yönetiminde gerçekleştirilen ilk antrenmanda oyuncuların hırslı ve istekli görüntüsü göz doldurdu. Yol yorgunluğu ve saat farkına rağmen futbolcuların antrenmandaki yüksek enerjisi, pazar günü oynanacak kritik karşılaşma öncesinde taraftarlara umut aşıladı. Antrenmanda taktiksel varyasyonlar üzerinde durulurken, özellikle kanat organizasyonları ve savunma yerleşimi üzerine yoğun çalışmalar yapıldı.

Uykusuz Pazar Sabahı: Türkiye Ekran Başına Kilitlenecek

A Milli Futbol Takımı, gruptaki ilk maçında 14 Haziran Pazar günü Türkiye saati ile sabah 07.00’de Avustralya ile karşı karşıya gelecek. Bu erken saat, Türkiye’deki futbolseverler için uykusuz bir pazar sabahı anlamına geliyor. Özellikle geleceğe dair kaygılarından sıyrılıp milli maç coşkusuyla nefes almak isteyen gençler, sabahın ilk ışıklarında ekran başında yerini alacak. Aileler ise kahvaltı sofralarını milli heyecanla kuracak. Turnuvanın açılış maçında alınacak bir galibiyet, hem gruptan çıkma şansımızı büyük ölçüde artıracak hem de ülkeye muazzam bir moral depolayacak.

Rakip Avustralya: İlk Engel Nasıl Aşılacak?

Fizik gücü yüksek ve disiplinli oyun yapısıyla tanınan Avustralya karşısında teknik heyet tüm planlarını galibiyet üzerine kuruyor. Teknik ekibin, rakibin savunma arkasındaki boşlukları değerlendirmek için hızlı hücum oyuncularımıza özel görevler verdiği gelen bilgiler arasında. Vancouver’da yapılan ilk taktik provası, millilerin sahaya galibiyet için tam konsantrasyonla çıkacağını net bir şekilde gösterdi. Zorlu coğrafi şartlar ve yoğun maç takvimi öncesinde gruptaki ilk maçı kazanarak turnuvaya moralli bir başlangıç yapmak en büyük hedefimiz.

Kaynak: Hürriyet

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir