Demir Ege Tıknaz Avrupa’yı Salladı
Portekiz’de futbol ateşi dün gece zirve yaptı. UEFA Avrupa Ligi yarı final ilk maçında Braga, sahasında Alman temsilcisi Freiburg’u ağırladı. Estadio Municipal De Braga’daki atmosfer maçın başından sonuna kadar tek kelimeyle büyüleyiciydi. İngiliz hakem Anthony Taylor’ın yönettiği gecede sahneye çıkan bir isim vardı ki tüm Türkiye’nin göğsünü kabarttı: Genç milli yıldız Demir Ege Tıknaz.
Henüz maçın 8. dakikasında savunmanın arasından süzülen Demir Ege, harika bir vuruşla fileleri havalandırarak takımını öne geçirdi. Bu gol, Braga tribünlerini adeta ayağa kaldırdı. Ancak Freiburg pes etmeye niyetli değildi. Alman panzerleri, 16. dakikada Grifo’nun ayağından bulduğu golle skoru eşitledi ve maçı yeniden dengeye getirdi. İlk yarının son anlarında Braga, Zalazar ile kazandığı penaltı şansını değerlendiremeyince soyunma odasına 1-1’lik eşitlikle gidildi.
Nefes Kesen Final: 90+2’de Gelen Mucize
İkinci yarıda her iki takım da temkinli bir oyun tercih etse de Braga son ana kadar galibiyeti kovalayan taraftı. Freiburg savunması etten bir duvar örerken, maçın uzatma dakikalarında beklenen o kritik an geldi. 90+2. dakikada sahneye çıkan Dorgeles, savunmanın hatasını affetmedi ve meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. Bu golle Braga, sahadan 2-1’lik galibiyetle ayrılarak Almanya’daki rövanş öncesi dev bir avantaj yakaladı.
Mücadeleye ilk 11’de başlayan ve 90 dakika boyunca sahanın her yerinde basmadık yer bırakmayan Demir Ege Tıknaz, sadece attığı golle değil, oyun kurucu rolüyle de galibiyetin başrol oyuncusu oldu. Beşiktaş altyapısından yetişip Avrupa arenasında böylesine kritik bir maçta parlaması, genç oyuncunun kariyerindeki en parlak gecelerden biri olarak kayıtlara geçti.
Almanya’da Rövanş Savaşı Başlıyor
Braga için bu galibiyet final yolunda büyük bir moral kaynağı olsa da henüz hiçbir şey bitmiş değil. Yarı finalin rövanş karşılaşması 7 Mayıs Perşembe günü Almanya’da oynanacak. Freiburg, kendi seyircisi önünde skoru çevirmek için tüm gücüyle saldıracaktır. Braga’nın ise savunma disiplinini koruyup yine Demir Ege ve Dorgeles gibi kilit isimlerle hızlı hücumlar bulması gerekecek. Final kapısının sonuna kadar aralandığı bu eşleşmede Portekiz ekibi bir adım önde olsa da Avrupa Ligi’nin sürprizlere gebe olduğu unutulmamalı.






