Cristiano Ronaldo 6. Dünya Kupası’nda Gol Atan İlk Oyuncu Oldu
2026 FIFA Dünya Kupası K Grubu ikinci hafta mücadelesinde Portekiz, Özbekistan’ı 5-0’lık skorla mağlup etti. Karşılaşmada iki kez fileleri havalandıran Cristiano Ronaldo, sergilediği performansla organizasyon tarihine geçti. Mücadelenin 6. dakikasında Joao Cancelo’nun ortasını gole çeviren tecrübeli futbolcu, 6 farklı Dünya Kupası turnuvasında gol sevinci yaşayan ilk futbolcu ünvanını elde etti.
Ronaldo: Takım Olarak Eleştirilere Sahada Yanıt Verdik
Maçın ardından değerlendirmelerde bulunan Cristiano Ronaldo, elde edilen galibiyetin önemine vurgu yaptı. Rekor kırmanın mutluluk verici olduğunu belirten Ronaldo, “Benim için en önemli unsur takımın özgüveni ve sahadaki duruşuydu. Geçtiğimiz hafta yoğun eleştirilere maruz kaldık ancak çok çalışarak kendimizi geliştirdik. Bireysel rekorlardan ziyade milli takımın hedeflerine odaklanmış durumdayım. Gruptan çıkma yolunda önemli bir adım attık” ifadelerini kullandı.
‘Zor Bir Hafta Geçirdim, Messi’yi Umursamıyorum’
Geçtiğimiz günlerde hakkında yapılan eleştirilere değinen yıldız oyuncu, futbol kamuoyundaki yorumlara yanıt verdi. Ronaldo, “Zor ve karanlık bir hafta geçirdim. Sanki futbolu bırakmışım gibi bir atmosfer oluşturuldu ama ben her zaman olduğu gibi çalışmaya devam ederek ayakta kaldım” dedi. Portekizli yıldız, bir gazetecinin Lionel Messi’nin performansına yönelik sorusuna ise “Messi’yi umursamıyorum” şeklinde kısa ve net bir cevap verdi.
Kaynak: Hürriyet






