2026 Dünya Kupası son 32 turunda büyük bir sürpriz yaşandı; Almanya Boston’da Paraguay’a, Hollanda ise Fas’a seri penaltı atışları sonucunda mağlup olarak turnuvaya veda etti.
Almanya Tarihinde Bir İlk Yaşandı
Boston’da oynanan mücadelede Almanya, Paraguay karşısında üstün bir oyun sergilemesine rağmen 42. dakikada Julio Enciso’nun golüyle geriye düştü. Panzerler, 54. dakikada Kai Havertz ile eşitliği sağlasa da mücadelenin normal süresi ve uzatma bölümleri 1-1’lik skorla tamamlandı.
Seri penaltı atışlarında rakibine 4-3 kaybeden Almanya, turnuvaya erken veda etmekten kurtulamadı. Tarihinde dört kez Dünya şampiyonluğu bulunan Panzerler, kupa tarihinde ilk kez seri penaltılarla bir maç kaybetmenin üzüntüsünü yaşadı.
Fas Hollanda’yı Turnuva Dışına İtti
Gecenin bir diğer sürpriz mücadelesinde Fas, topla oynamada yüzde 70’e 30 oranında üstünlük kurduğu maçta Hollanda’yı elemeyi başardı. Hollanda, 72. dakikada Cody Gakpo’nun golüyle öne geçmesine karşın üstünlüğünü koruyamadı. Fas, 90+1. dakikada İssa Diop ile eşitliği yakalayarak maçı uzatmalara taşıdı.
Uzatma bölümlerinde gol sesi çıkmayınca geçilen seri penaltı atışlarında Fas, rakibine 3-2 üstünlük sağlayarak adını son 16 turuna yazdırdı. Kuzey Afrika temsilcisi, bir sonraki turda Kanada ile karşılaşacak.
Kaynak: Hürriyet






