MENÜ
03 Haziran 2026 Çarşamba
DOLAR 45,9502 ▲ %0,01
EURO 53,4951 ▼ %0,03
ALTIN 6.632,36 ▲ %0,01

Sivas’ta Bayramda Açık Olacak Fırınlar Açıklandı

Sivas Belediyesi Bayram Mesaisini Planladı

Yaklaşan bayram süresince Sivas’ta yaşayan vatandaşların temel gıda ihtiyaçlarına kesintisiz ulaşabilmesi adına Sivas Belediyesi önemli bir planlamayı hayata geçirdi. Bayram tatili boyunca fırınların çalışma düzeninde yaşanabilecek aksamaların önüne geçmek ve sofraların vazgeçilmezi olan taze ekmeğe erişimi kolaylaştırmak amacıyla nöbetçi fırın sistemi uygulanacak. Belediye tarafından yapılan duyuruyla, dört gün sürecek bayram boyunca hizmet verecek fırınlar ve bunların adresleri netlik kazandı.

Bayram dönemlerinde fırınların kapalı olması ya da sınırlı kapasiteyle çalışması, özellikle sabah saatlerinde uzun kuyruklara ve vatandaşların mağduriyet yaşamasına neden olabiliyor. Sivas Belediyesi, şehrin farklı mahallelerine dengeli bir şekilde dağıtılan nöbetçi fırın listesiyle bu sorunu çözmeyi hedefliyor. Araç sahiplerinin ve mahalle sakinlerinin ekmek almak için uzak bölgelere gitmek zorunda kalmamasını sağlayacak bu planlama, bayramın huzur içinde geçmesine katkı sunacak.

Bayramın 1. ve 2. Günü Nöbetçi Olan Fırınlar

Bayramın ilk günü olan 27 Mayıs 2026 Çarşamba günü, Sivas’ta iki önemli fırın kapılarını vatandaşlar için açık tutacak. Mehmet Akif Ersoy Mahallesi sınırları içinde yer alan Meydan Ekmek (30. Sokak No: 84) ile Diriliş Mahallesi’nde hizmet veren Kardeşler Ekmek (Şeyh Şamil Caddesi No: 2A) bayramın ilk günü hizmet verecek noktalar olarak belirlendi.

Bayramın ikinci günü olan 28 Mayıs 2026 Perşembe günü ise nöbet sırası farklı fırınlara geçecek. Emek Mahallesi sakinleri 21. Sokak No: 21 adresinde bulunan Kaplan Ekmek’ten sıcak ekmek temin edebilecekler. Aynı gün Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde yaşayanlar ise 30. Sokak No: 42 adresindeki Beşkardeşler Ekmek’ten alışveriş yapabilecek.

Bayramın 3. ve 4. Günü Açık Fırınların Listesi

29 Mayıs 2026 Cuma gününe denk gelen bayramın üçüncü gününde de iki fırın aktif olarak çalışacak. Selçuklu Mahallesi 12. Sokak No: 13 adresindeki Nan Ekmek ve yine ikinci gün de nöbetçi olan Emek Mahallesi’ndeki Kaplan Ekmek vatandaşların hizmetinde olacak.

Bayramın son günü olan 30 Mayıs 2026 Cumartesi günü ise iki farklı fırın nöbeti devralacak. Mehmet Akif Ersoy Mahallesi 35. Sokak No: 2 adresindeki Gülertaş Ekmek ile İstiklal Mahallesi Kurtuluş Caddesi No: 79 adresinde bulunan Çetinler Ekmek, bayram mesaisinin son gününde Sivaslılara hizmet verecek.

Sivas Belediyesi yetkilileri, vatandaşların bayram ziyaretleri ve hazırlıkları esnasında herhangi bir mağduriyet yaşamaması için nöbetçi fırınların adres bilgilerini önceden kaydetmelerini tavsiye ediyor. Özellikle araçlarıyla fırınlara ulaşım sağlayacak vatandaşların, trafik yoğunluğunu ve park durumlarını göz önünde bulundurarak planlama yapmaları öneriliyor.

Kaynak: Haber Optimum

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir