Büyük Birlik Partisi (BBP) Sivas İl Genel Meclisi Üyesi Fikri Pınarlı, kent merkezinde yaya güvenliği ile kamu düzenini korumakla görevli zabıta ekiplerinin seyyar satıcılara karşı gerçekleştirdiği denetimlerin ardından sosyal medya hesabı üzerinden önemli değerlendirmelerde bulundu.
Zabıta teşkilatının, yasal mevzuatlar çerçevesinde şehir estetiğini, toplumsal düzeni ve halkın ortak kullanım alanlarını korumak için çalıştığını hatırlatan Pınarlı, görev esnasında arzu edilmeyen durumların yaşanabileceğini ifade etti. Pınarlı, sosyal medyaya yansıyan kesitlerin veya olayların tek bir yönüyle paylaşılmasının, yaşanan sürecin tamamını göstermediğini vurguladı.
“Hedef Göstermek Çözüm Değil”
Hem yerel esnafın hem seyyar satıcıların hem de vatandaşların sorunlarının çözüme kavuşturulmasını desteklediklerini kaydeden Meclis Üyesi, esas çözüm yolunun kamu çalışanlarını hedef tahtasına oturtmak ya da gerçeği yansıtmayan iddialarla yıpratmak olmadığını dile getirdi.
Görev sorumluluklarını yasalar dahilinde yürüten Sivas Belediyesi zabıta personeline ve Zabıta Müdürü Nuri Çayır’a yönelik desteğini açıklayan Pınarlı, eleştiri yaparken iftira boyutuna varan söylemlerden kaçınılması gerektiğinin altını çizdi.
“Sağduyu ve Hakkaniyet Vurgusu”
Sivas’ın tüm kesimleriyle ortak bir değer teşkil ettiğine dikkat çeken Pınarlı, nizamı sağlamaya çalışan görevliler ile geçim mücadelesi veren vatandaşların aynı kentin birer parçası olduğunu anımsattı. Olayların sağduyu ve adalet ölçüleriyle ele alınması gerektiğine değinen BBP’li üye, vazifesini icra eden memurların haklarına sahip çıkmanın toplumsal bir yükümlülük olduğunu belirtti.
Kaynak: Haber Optimum






