MENÜ
24 Haziran 2026 Çarşamba
DOLAR 46,5033 ▲ %0,05
EURO 52,7742 ▼ %0,31
ALTIN 6.071,59 ▼ %1,16

Niğde İl Tarım Müdürlüğü’nden Orman Yangını Uyarısı

Niğde İl Tarım Müdürlüğü’nden Orman Yangını Uyarısı

Orman Yangınlarında Hapis Cezası Kapıda

Niğde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yaz mevsimiyle birlikte artış gösteren orman yangını risklerine karşı vatandaşlara yönelik kapsamlı bir uyarı yayımladı. Yapılan açıklamada, yangınlara sebebiyet veren ihmallerin ve kasıtlı eylemlerin ağır hukuki yaptırımları olduğu hatırlatılarak doğayı koruma çağrısı yapıldı.

Ağır Hukuki Yaptırımlar Uygulanacak

Yetkililer; belirlenen alanlar dışında ateş yakmanın, sönmemiş sigara izmariti bırakmanın ve anız yakmanın ciddi tehlikeler doğurduğunu vurguladı. İhmal sonucu yangına sebep olanlar için 1 ila 3 yıl hapis cezası öngörülürken, yangının kapsamına göre bu sürenin 10 yıla kadar yükselebileceği belirtildi.

Kasten orman yakanlara yönelik cezaların 10 yıldan başladığı ifade edilen açıklamada, suçun örgütlü işlenmesi durumunda müebbet hapis ve yüksek tutarlı adli para cezalarının devreye gireceği kaydedildi. Müdürlük, orman varlığını korumanın hayati önem taşıdığının altını çizdi.

Kaynak: Nigdehaber

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir