Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Elif Özbek ve Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir’in katılımıyla düzenlenen Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı (METEF 2026), Niğde Belediyesi önündeki meydanda ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Gençlerin mesleki yeteneklerini sergilemek ve okul-sanayi iş birliğini artırmak amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte, meslek liselerinde eğitim alan öğrenciler yıl boyunca hazırladıkları yenilikçi projeleri tanıttı.
Niğde’de Mesleki Ortaokullar Dönemi Başlıyor
Fuarın açılışında konuşan Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Elif Özbek, mesleki eğitimin ekonomik kalkınma ve üretim gücü açısından taşıdığı öneme değindi. Meslek liselerinin sadece bir okul değil, nitelikli iş gücü yetiştiren stratejik merkezler olduğunu vurgulayan Özbek, öğrencilerin erken yaşta mesleklerle tanışması için il genelinde mesleki ortaokulları faaliyete geçirdiklerini açıkladı.
Özbek ayrıca, KARGEM koordinasyonunda yaklaşık 2 bin öğrenciye ve bin veliye yönelik kariyer bilgilendirme toplantıları düzenlediklerini belirtti. Bakanlık bünyesinde yürütülen “Ben Her Yerde Varım” projesiyle öğrencilerin sosyal sorumluluk çalışmalarında yer aldığını, MEB Robot Yarışmaları ile teknolojik tasarım becerilerini kanıtladıklarını aktaran İl Müdürü, “Maarifin Kalbinde Marifetli BoN” projesi ve Ahilik kültürü etkinlikleriyle mesleki eğitimin kültürel ve üretken yönünü pekiştirdiklerini söyledi.
Emrah Özdemir: Herkes Akademik Alanda Yarışmak Zorunda Değil
Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ise törendeki konuşmasında ortaokul düzeyindeki öğrencilerin kendi yeteneklerine uygun alanları erken dönemde tanımasının önemine dikkat çekti. Akademik yarışın her öğrenci için tek seçenek olmadığını ifade eden Özdemir, meslek liselerinden mezun olan gençlerin iş hayatında çok önemli başarı hikayelerine imza attığını dile getirdi.
Organizasyonun geleneksel hale gelmesini temenni ettiğini belirten Başkan Özdemir, programı çok önemsediğini ifade ederek organizasyonda emeği geçen tüm öğretmen ve idarecilere teşekkür etti. Ayrıca Niğde Valisinin Çiftlik ilçesindeki programı nedeniyle fuara katılamadığını ancak konuya büyük hassasiyet gösterdiğini sözlerine ekledi.
Teknolojiden Sağlığa Geniş Proje Yelpazesi
Açılış konuşmalarının tamamlanmasının ardından protokol üyeleri, alanda kurulan stantları tek tek ziyaret ederek öğrencilerin çalışmalarını inceledi. Fuarda elektrik-elektronik, bilişim, motorlu araçlar teknolojisi, yiyecek-içecek hizmetleri, sağlık ve çocuk gelişimi alanlarında hazırlanan uygulamalı projeler vatandaşların ve katılımcıların büyük ilgisini çekti.
Kaynak: Nigdehaber





