Mustafapaşa Seçimleri Öncesi Ankara Rüzgarı Esiyor
Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı tarihi ve turistik Mustafapaşa beldesi, önümüzdeki günlerde sandık başına gitmeye hazırlanıyor. 7 Haziran 2026 Pazar günü gerçekleştirilecek olan belediye başkanlığı seçimi, yerel bir oylama olmanın çok ötesine geçerek ulusal siyasetin de yakın takibine girdi. Siyasi partilerin saha çalışmalarını en üst seviyeye çıkardığı beldede, Cumhur İttifakı cephesinden çok kritik bir hamle geldi. Nevşehirli olan Adalet Bakanı Akın Gürlek, seçim yarışının kaderini belirleyecek kritik bir ziyarete hazırlanıyor.
Adalet Bakanı Akın Gürlek Nevşehir’e Geliyor
Cumhur İttifakı’nın Mustafapaşa Belediye Başkan Adayı Mustafa Özer’e destek vermek amacıyla gerçekleştirilecek bu ziyaret, bölgedeki siyasi dengeleri tamamen değiştirebilir. Adalet Bakanı Akın Gürlek’in, 5 Haziran 2026 Cuma günü memleketi Nevşehir’de yoğun bir program gerçekleştireceği açıklandı. Bakan Gürlek’in ilk durağı saat 11.00’de Mustafapaşa belde merkezi olacak. Burada esnaf ve vatandaşlarla buluşacak olan Gürlek, ardından saat 13.45’te Ayvalı Mahallesi’nde halka hitap edecek.
Mustafapaşa’da Seçim Yarışı Neden Bu Kadar Önemli?
Kapadokya bölgesinin turizm ve kültür merkezlerinden biri olan Mustafapaşa’da belediye başkanlığı koltuğu, sadece yerel yönetim hizmetleri açısından değil, bölgenin kalkınma vizyonu açısından da büyük önem taşıyor. Bakan düzeyindeki bu katılım, hükümetin Mustafapaşa’ya verdiği önemi ve buradaki projelerin Ankara tarafından ne kadar yakından takip edildiğini açıkça ortaya koyuyor. Siyasi analistler, yerel seçimlerin bu denli yüksek profilli ziyaretlerle desteklenmesinin, sandıktan çıkacak sonucu doğrudan etkileyeceğini belirtiyor.
Aday Mustafa Özer’den Tüm Vatandaşlara Açık Davet
Ziyaret programına ilişkin kapsamlı açıklamalarda bulunan Cumhur İttifakı Mustafapaşa Belediye Başkan Adayı Mustafa Özer, Adalet Bakanı Akın Gürlek’i ağırlamaktan onur duyacaklarını belirtti. Özer, bu ziyaretin Mustafapaşa’nın geleceği için tarihi bir dönüm noktası olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: ‘Nevşehir’imizin gururu, Adalet Bakanımız Sayın Akın Gürlek’i Mustafapaşa ve Ayvalı’da ağırlamak bizler için büyük bir onurdur. Hemşehrilerimizle omuz omuza vererek bölgemizin yarınlarını inşa edeceğiz. Bu büyük buluşmaya tüm halkımızı davet ediyorum.’
Seçim takviminin son virajına girilirken, Mustafapaşa sokaklarında heyecan giderek artıyor. Diğer siyasi partilerin de saha çalışmalarını yoğunlaştırdığı gözlemlenirken, Bakan Gürlek’in yapacağı açıklamaların bölge yatırımları ve gelecekteki projeler açısından ne gibi müjdeler barındıracağı ise merak konusu oldu.
Kaynak: Nevsehirkent Haber






