MENÜ
14 Haziran 2026 Pazar
DOLAR 46,2874 ▲ %0,15
EURO 53,6017 ▼ %0,16
ALTIN 6.277,08 ▲ %0,31

Nevşehir’de Tarımı Vuran Afet: Ürünler Mahvoldu!

Nevşehir’de Doğa Çiftçinin Emeğini Vurdu

Nevşehir genelinde aniden bastıran şiddetli dolu ve sağanak yağış, tarım arazilerinde büyük yıkıma yol açtı. Özellikle Gülşehir ve Acıgöl ilçelerindeki ekili alanlarda ciddi hasar meydana geldi. Gece saatlerinde başlayan ve kısa sürede etkisini artıran dolu yağışı, üreticilerin binbir emekle büyüttüğü ekinleri yerle bir etti. Bölgede hasar tespit çalışmaları için ekipler harekete geçti.

Gülşehir ve Acıgöl Köyleri Afet Bölgesine Döndü

Afetin en çok hissedildiği yerler Gülşehir ilçesine bağlı Gökçetoprak, Yalıntaş ve Bölükören köyleri ile Acıgöl ilçesine bağlı Çullar köyü oldu. Bu bölgelerde patates, kabak çekirdeği, buğday ve arpa gibi temel tarım ürünlerinin ekili olduğu binlerce dönümlük arazi zarar gördü. Çiftçiler, dakikalar içinde yağan dolunun tüm yıllık kazançlarını ellerinden aldığını belirtiyor. Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, fırtınayla karışık yağan dolunun büyüklüğü ve şiddeti ürünlerin saplarını kırarak hasat edilmesini imkansız hale getirdi.

Siyaset Dünyasından Çiftçilere Destek Mesajı

Yaşanan felaketin ardından Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili ve Nevşehir Milletvekili Prof. Dr. Filiz Kılıç, sosyal medya hesabı üzerinden taziye ve destek mesajı yayımladı. Kılıç, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: ‘Yaşanan aşırı yağış, dolu ve sel felaketi nedeniyle mağdur olan Nevşehirli çiftçilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Büyük emeklerle yetiştirilen ürünlerin zarar görmesi hepimizi derinden üzmüştür. Devletimiz ve milletimizle birlikte yaraların en kısa sürede sarılacağına inanıyor, tüm üreticilerimize sabır ve kolaylıklar diliyoruz.’

Hasar Tespit Çalışmaları ve Devlet Desteği Beklentisi

Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin, zarar gören köylerde sahaya inerek hasar tespit çalışmalarına başladığı bildirildi. Üreticiler, borçlarının ertelenmesi ve tohum desteği gibi acil devlet yardımlarının hayata geçirilmesini talep ediyor. Bölgedeki tarım sigortası (TARSİM) kapsamındaki arazilerin durumu incelenirken, sigortası olmayan çiftçiler için de özel bir çalışma yapılması bekleniyor. Önümüzdeki günlerde hazırlanacak rapor doğrultusunda çiftçilere yapılacak yardımların netleşeceği öngörülüyor.

Kaynak: Nevsehirkent Haber

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir