Telefon Tutucu ve Kameralara Serbestlik Geldi
Nevşehir’deki araç sahiplerini yakından ilgilendiren araç içi ekipman kullanımına yönelik belirsizlik, Karayolları Trafik Yönetmeliği’nde yapılan yeni düzenlemeyle giderildi. İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, sürücülerin görüş alanını engellemeyecek şekilde telefon tutucu, araç kamerası ve multimedya ekranlarının kullanımının serbest bırakıldığını açıkladı.
Multimedya Ekranları ve Ses Sistemleri Kriterleri
Yeni yönetmeliğe göre, sürücülerin görüş alanını kapatmamak şartıyla ön cama monte edilen telefon tutucuları, araç kameraları ve belirlenen ölçülerdeki aparatlar araçlarda kullanılabilecek. Sürüş güvenliğini olumsuz etkilemeyen koku ve benzeri aksesuarlar da yasak kapsamında değerlendirilmeyecek.
Fabrika çıkışlı multimedya ekranları, navigasyon, park desteği ve kamera kayıt cihazlarına cezai işlem uygulanmayacak. Araç içi ses sistemleri ise belirlenen teknik standartlara uygun olması ve dışarıya ses taşırmaması şartıyla serbest olacak. Sesin dışarıya taşarak çevreyi rahatsız ettiği durumlarda ise somut tespit ile cezai işlem yapılabilecek.
Kaynak: Nevsehirkent Haber






